AGC'de kongre günü

AGC'nin 11. olağan genel kurulu bugün saat 11.00’de ALTSO’da gerçekleştirilecek. Kongreye TGF Genel Başkanı Sertel de katılacak

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) olağan genel kurulu, bugün saat 11.00'de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda gerçekleştirilecek. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel’in de katılacağı genel kurul öncesi TGF Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, medya patronları ve Alanyalı gazeteciler tarafından yeniden tek aday olarak gösterilmişti. İki dönemdir görevde olan AGC yönetiminin birlik ve beraberliği hiç bir şekilde bozdurmadığını söyleyen AGC Başkanı Dim, "Hep tek yumruk olduk, tek ses olduk, tek yürek olduk. Beraber güldük, beraber üzüldük. Sizlerin desteğiyle, bu birlik ve beraberliğimizle AGC sadece Alanya, Antalya ve Akdeniz bölgesinde değil, Türkiye'de parmakla gösterilen sayılı cemiyetlerden birisi haline geldi. Bu gücümüz sayesinde, 16 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük basın meslek örgütü olan TGF yönetimine girdim, ilk dönemin ardından ikinci dönemde de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya devam ediyorum. 2007 yılında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyeliğine seçildim. 5 bine yakın basın-yayın kuruluşunu kapsayan Anadolu basınının tek temsilcisi olarak 2007-2009 yılları arasında görev yaptım. Son 1 yıldır TGF temsilcisi olarak T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Komisyonu Üyesi olarak görev yapıyorum. Yani, AGC'nin yarattığı birlik, beraberlik ortamı, sinerji ve bu enerji, beni, sizleri ve cemiyetimizi önemli noktalara taşıdı. 2006 yılında yönetime geldiğimizde sadece 6 üyemiz sarı basın kartı sahibiydi, bugün bu rakamı 30'a yükselttik. 4 Aralık'taki Basın Kartları Komisyonu toplantısında 4 üyemiz daha sarı basın kartı sahibi olacak. Dileğim, bu sürecin böyle devam etmesi yönünde. Biz gücümüzü sizlerden, bu birlik beraberlik ortamı ve dayanışmadan aldık. Farklı seslere izin verdik ama kırılmaya, dökülmeye asla izin vermedik. Alanya'daki sivil toplum kuruluşları (STK) ve meslek odaları, bize hep imrenerek baktılar. STK'lar ve meslek örgütleri arasında 'AGC' isminin hep en önde anılması bu sayede oldu" şeklinde konuştu.

#

01 Ara 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber