‘Açık uçlu sorular’ denenecek

UĞUR Dershaneleri, açık uçlu sorularla sınav denemesi uygulaması başlatıyor.

Uğur Dershaneleri’nden yapılan açıklamaya göre, ÖSYM’nin 2015 yılında hayata geçirmeyi planladığı ‘Açık Uçlu Sınav’ uygulamasını Türkiye’de ilk kez Uğur Dershaneleri deniyor. 24 Şubat’ta 10. sınıflarda ilk kez denenecek olan uygulama için yetkililer, öğrencilerin büyük bir olasılıkla üniversiteye girişte çoktan seçmeli test soruları ile açık uçlu sorulardan ayrı ayrı sınava gireceklerini belirtti. Uzun zamandır eğitim dünyasında açık uçlu soruların tartışıldığını ifade eden yetkililer, bu tür bir sınavı bu yıl deneyeceklerini ve sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacaklarını söylediler. Yetkililer, “Düşünülen sınav büyük bir olasılıkla şu şekilde uygulanacak: Öğrenciler öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda sınava girecek. Öğleden önceki bölümde çoktan seçmeli sorular, öğleden sonraki bölümde ise açık uçlu sorular yer alacak. Her iki sınav sonuçları ayrı ayrı alınıp daha sonra birleştirilecek. Sonuçta bu tür bir sınav ile günümüzde uygulanan sınavın sonuçlarını kıyaslama olanağı da bulacağız. Sınavı yaklaşık olarak 10 bin kişi üzerinde uygulayacağımızı tahmin ediyoruz” şeklinde görüş bildirdi.
Bu tür sınavlarda öğrenci sayısının çok olmasının açık uçlu soruların değerlendirilmesinde bir handikap yaratacağını belirten Uğur Dershaneleri yetkilileri, geniş bir şube ağına ve çok sayıda öğretmene sahip oldukları için bu uygulamanın altından kalkabileceklerini belirtti. Sınav değerlendirme konusunda öğretmenlere hizmet içi eğitim vereceklerini ifade eden yetkililer, ne gibi zorluklarla karşılaşacaklarını da bu şekilde göreceklerini ve daha sonraki yıllarda bu sınavı çok daha iyi uygulayacaklarının altını çizdi. Uğur Dershaneleri yetkilileri ayrıca istenirse sonuçları MEB ve ÖSYM ile de paylaşabileceklerini ifade etti.

#

21 Şub 2013 - 00:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber