700 bin kişi sandığa gitmeyecek mi?

Sayıları 700 bini bulan asker kaçakları yakalanma korkusu nedeniyle 30 Mart günü oy kullanmayacak

ASKERLİK

görevlerini yapmayan, bir bölümü de bedelli askerlik beklediği için, yoklama kaçağı ya da bakaya duruma düşenler, yakalanacakları korkusuyla 30 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmeyecek. Milli Savunma Bakanlığı bir süre önce kaçakların listesini Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirmiş ve bu isimler ''Genel Bilgi Toplama'' kayıtlarına alınmıştı. Emniyetin 30 Mart için seçmen listeleri üzerinden inceleme yaparak, yoklama kaçakları ve bakayaların oy kullanacakları sandık yerlerini belirlediği bildirildi.

''BİR ÇÖZÜM BULUNSUN''

CHPİstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sayıları 700 bini bulan bakaya ve yoklama kaçağının kimlik bilgilerinin Emniyete  verildiğini ve bu durumda olanların yerel seçimler nedeniyle tedirginlik yaşadığını söyledi. Öğüt ''Seçmen listelerinde isimleri olan yoklama kaçakları ve bakayalar oy kullanmaya gittiklerinde yakalanacakları endişesiyle oy kullanamayacak. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı... Bu kişilerin anayasal hakları olan oy kullanma haklarını kullandıkları takdirde yakalanmayacaklarına dair bir açıklama yapılmalı'' dedi. Milli Savunma Bakanlığı, kaçaklara ağır para cezası da getirmişti. Buna göre 4 aylık yoklama kaçağı kendi gelirse 296, yakalanarak getirilirse bin 187 lira ceza ödeyecek. 20 yıllık bir yoklama kaçağı ise yakalanırsa 46 bin 335 lira para cezasına çarptırılıyor. Bu arada AK PARTİ Genel Başkan yardımcısı  Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada '' Son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir. Ama bu konuda karar verecek olan TSK, bir talepte bulunacak. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var'' dedi.

01 Mar 2014 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber