56 kişinin öldüğü Gaziantep saldırısının davası görülecek

20 Ağustos 2016 günü Gaziantep'te Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine yapılan IŞİD saldırısında canlı bombanın kendini patlatması sonucu 56 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak tutuklu bulunan 11 kişi bu gün Kayseri'de hakim karşısına çıkacak

YARGITAY  tarafından güvenlik gerekçesiyle Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davayı Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi. Davanın kayseri'ye alınmasının ardından Gaziantep'ten dava ile ilgili olarak 20 klasör gönderildi.
Ağırlıklı olarak terör davalarının görüldüğü Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 56 kişinin hayatını kaybettiği dava ile ilgili olarak tutuklu sanıklar Mehmet Şahin Erğan, Mehmet Çalıkuşu, Ahmet Köşgeroğlu, Ali Çalıkuşu, Fadile Cebael, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Abdurrahman el-Najjar'ın hakim karşısına çıkacak. Sanıklar Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs etmek, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma gibi çeşitli suçlardan 4 ile 60 kez arasında değişen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanacak. Tutuklu bulunan Enes Karataş ve Yunus Sarı hakkında ise 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan 10 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacak.
20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine 22.50 sularında düzenlenen saldırıda, 12-14 yaşları arasında olan canlı bombanın kendini patlatması sonucunda 56 kişi hayatını kaybetmiş, 90'a yakın kişi ise yaralanmıştı.

19 Eyl 2017 - 09:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber