5 bin korucu alınacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 22 ilde görev yapacak 5 bin geçici köy korucusu için kadro tahsisi yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren alımlar başlayacak. Toplam korucu sayısı 49 bin 965 bin olacak

ARALARINDA Diyarbakır, Malatya, Şırnak, Ağrı, Muş, Siirt ve Van'ın da olduğu toplam 22 doğu ilinde görev yapmak üzere 5 bin geçici köy korucusu için kadro tahsisi tamamlandı.

İllerde kurulacak komisyonlar bir hafta içinde alımlara başlayacak. Korucu mevcudu yaklaşık 50 bin olacak.

En çok korucu istihdam edilecek iller, Diyarbakır, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl ve Ağrı. Bu illerde 400'er korucu alınacak.

Bin 50 lira maaş alan korucuların özlük haklarının düzeltilmesi de gündemde. Yılbaşından itibaren korucu maaşlarında 250 lira artış yapılması bekleniyor.

Korucular, zamların yanı sıra, kent merkezlerinde taşıyabilecekleri kısa namlulu silahları için ruhsat harcından muaf olmayı da talep ediyor.

02 Ara 2015 - 10:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber