45 yıl önce yaşanan diplomat suikastı!

Dünya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikast haberiyle sarsıldı. Türkiye'de bir diplomat en son 1971 yılında suikast sonucu öldürülmüştü

TÜRKİYE Halk Kurtulş Partisi-Cephesi (THKP-C) üyeleri Ulaş Bardakçı, Hüseyin Cevahir, Mahir Çayan, Necmi Demir, Oktay Etiman ve Ziya Yılmaz, 17 Mayıs 1971’de İsrail’in İstanbul Başkonsolusu Efraim Elrom’u kaçırdı.
THKP-C üyeleri, o sıralarda yakalanan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın serbest bırakılması talebinde bulundu. Bu istekleri karşılık bulmayınca da Elrom’u Nişantaşı’nda alıkoydukları evde öldürdüler.
2003 yılında ise El Kaide’nin İngiltere’nin İstanbul Konsolosluğu’na yönelik bombalı saldırıda Başkonsolus Roger Short ve asistanı Lisa Hallworth hayatını kaybetmişti.
II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası’nın Ankara Büyükelçisi Franz Von Papen’e suikast teşebbüsünde bulunuldu. Suikast girişimi, 24 Şubat 1942’de bombayla gerçekleştirildi. Sovyet ajanları tarafından yapıldığı tespit edilen suikast girişiminden Papen ve eşi sağ kurtuldu.

20 Ara 2016 - 09:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber