3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Hakkari ve Şırnak'ta güvenlik güçlerinin PKK'lıları yönelik düzenledikleri operasyonda 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Bölgede yapılan aramalarda PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

MAĞARADA 2 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 
1'İNCİ Komando Tugay Komutanlığı tarafından dün yapılan operasyonlar esnasında Çukurca Uzundere Çilekli Tepe'de tespit edilen 3 girişli mağarada 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Ele geçirilen malzeme ve silahların bir kısmı yapılan hava harekatları sonucu kullanılamaz hale geldiği belirtildi. PKK'lıların ıslaktıkları şemsiyelerin kullanım amacının termal kameralara yakalanmayı engellemek için olduğu öğrenildi. Mağarada yapılan aramada, 1 adet 23'lük doçka, 1 adet mavi büyük varil dolusu doçka mühimmatı, 3 adet Ak-47 kalaşnikof, 9 adet şarjör (kalaşnikof), 2 adet termal şemsiye, 28 metal sandık Doçka mühimmatı, 1 adet Kanas dürbün, 2 adet Kanas şarjör, 1 adet Steiner Dürbün, 1 adet kaynak makinası, 1 adet LCD TV, 1 adet büyük akü, 1 adet jeneratör, 1 adet Koral Termal Dürbün, 1 çuval dolusu terörist elbisesi ve ayakkabısı, 1 çuval Çay ele geçirildi. 
ÇUKURCA SERİERTUŞİ TEPE'DE TEMAS ARAMASI YAPILDI
2'nci Hudut Tugayı Özel Harekat Bölüğü tarafından dün Çukurca Uzundere bölgesinde Seriertuşi Tepe'de temas araması yapıldı. Arazide yapılan aramada, 4 adet RPG-7 mühimmatı, 1300 adet Bixi mühimmatı, 1 adet el bombası, 200 adet doçka mühimmatı ve 50 adet mayonu, 1 adet doçka sehpası, 1 adet şemsiye ve 2 adet uyku tulumu ele geçirildi. 
ŞEREVAN DERESİ'NDE 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Şırnak Bestler-Dereler, Şerevan Deresi, Şerevan Ormanları, Budak Dağı ve Güzik Tepe bölgesinde arama tarama faaliyetleri esnasında PKK'lılara ait pek çok sığınak ve yaşam alanlarında; 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği , 24 adet roketatar mühimmatı, 2 adet gece görüş cihazı, 10 adet uzaktan komuta düzeneği, 8 adet elektrikli fünye, 3 adet telsiz, muhtelif sayı ve çeşitte mühimmat, çok sayıda yaşam ve tıbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi. Şerevan Deresi bölgesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen çatışmada 1 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Bölgede yapılan aramalarda; 1 adet Bixi Makinalı Tüfek, 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet el bombası ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mühimmat ele geçirildi.


14 Eki 2016 - 09:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber