3 bavulla YSK'ya giren Yavuz'dan ilk açıklama geldi

Son dakika! AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi için 3 bavulla YSK binasına girdi. Başvuruya ilişkin açıklama yapan Yavuz, "Hataların yüzde 85'i AK Parti aleyhine" dedi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, olağanüstü itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. AK Parti heyeti, üç valiz dolusu belgeyle geldi. Başvuru sonrası açıklama yapan Yavuz, "
AK Parti İstanbul seçim sonuçlarına olağanüstü itirazını yaptı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz, seçimin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya sundu.

ÜÇ BAVUL DOLUSU BELGEYLE İTİRAZ
AK Parti'li Yavuz ve yanındaki heyet YSK'ya üç valiz dolusu belgeyle birlikte geldi. AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinin yanı sıra belgeler bulunan 3 bavulun da YSK'ye getirildiği görüldü. İtiraz dilekçesinin yaklaşık 50 sayfadan oluştuğu, bavullarda ise delil klasörlerinin yer aldığı öğrenildi.

Başvuru sonrası açıklama yapan Yavuz şunları söyledi:
"Bütün belgeleri YSK'ya sunduk. Seçim akşamından beri tüm Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Sıcağı sıcağına partiler ve YSK açıklamada bulunmuşlardı. YSK 28 bin farkla CHP'nin lehine seçimin bittiğine dair açıklamada bulunmuştu. Rakamlar her bir yerden ayrı görününce bizim kendi kayıtlarımıza göre de çelişki olduğunu görünce İstanbul'a gittik. İlk etapta bu çelişkinin neden ibaret olduğunu araştırmaya başladık. Daha ilk akşamdan başlayarak maddi hataları düzeltmeye başladık. Gördük ki sadece maddi hata düzeltimi yoluyla başka yere kaydırılan oylar olduğunu gördük. Geçersiz oylarda da bizim olması gereken yaklaşık 6 bin oy başka yerlere kaydırılmış.

"ORTADA ŞÜPHE VAR, BUNU GİDEREMEDİK"
Burada ilginç bir nokta var. Oyların tamamı sayılmadı sadece yüzde 10'u sayıldı. YSK da oyların 4 ilçe ve 2 ilçedeki birer kurul hariç kalan ilçelerde sayılmasına müsaade etmedi. Ortada bir şüphe var ve bu şüpheyi gideremedik. Bu fark 13 bin 900'lere indi. Eğer tamamı sayılsaydı, şüpheyi kaldıracak adımlar atılsaydı seçim lehimize sonuçlanacaktı. Geçersizlere gelince maddi hatalara gelince yüzde 85,6 oranında oylar AK Parti lehine yazılmış. Olanlar seçmen iradesinin iç edildiğini gösteriyor.

"SAYIM DÖKÜM ÇİZELGELERİNDEN 5 BİN 388'İ MÜHÜRSÜZ"
Birkaç örnek vermek gerekirse; sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükler. Bu seçimlerin temeli dediğimiz sayım döküm çizelgelerinden 5 bin 388'i mühürsüz. 694'ünün imzasız olduğunu gördük. İkincisi kısıtlılar var seçimde yanına şerh düşülmemiş oy kullanamaz diye. Cezaevinde olanlar var. Cezaevini adres olarak gösterip oy verenler var. Hükümlü olanlar var. Yanına oy kullanamaz şerhi düşmeden 5 bin 287 hükümlü seçmen kayıtlarında yer almış. Üçüncüsü kayıp oylar var. Eksik veya fazla olan sayı burada 25 bin kadar bir sayı. Eksik veya fazla çıkan imzadan ve kayda geçen sayı 25 binleri buluyor. Sandık başkanları ve memur üyelerin durumu var. "

16 Nis 2019 - 16:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber