2010'un ilk ruhsat iptali

Belediye Encümeni, alışveriş yapan iki turistten fazla para aldığı tespit edilen bir işletmenin ruhsatını iptal etti

- Kübra DUMAN
ALANYA Belediyesi Encümen Toplantısı dün gerçekleştirildi. Encümen üyeleri, 2010 yılının ilk ruhsat iptali kararını da dünkü toplantıda aldı. Alınan bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir işletmede, alışveriş yapmaya gelen 2 ayrı turistin kredi kartından fazla miktarda para çekildi. Bunun üzerine turistler karakola giderek şikayetçi oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Belediye Zabıta ekipleri tarafından yapılan araştırmada, bir turistten 90 TL'lik mal karşılığında 550 TL, diğer turistten ise 50 TL yerine 450 TL para alındığı ortaya çıktı. Turistlere paraları iade edilirken, konu dün gerçekleştirilen Encümen Toplantısında ele alındı. Görüşme sonucu, söz konusu işyerinin mühürlenmesi ve ruhsatının iptal edilmesine karar verildi. Alınan karar bugün işyerine tebliğ edilecek ve 5 gün içinde işyerinin boşaltılması istenecek. 5 günün sonunda işyeri boşaltılmamış ise mühürleme işlemi yetkililerce gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası encümenin gündemiyle ilgili sorulara yanıt veren Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, dürüst iş yapan esnafları korumak adına böyle bir uygulama yaptıklarını belirtti ve "Hiç kimsenin dürüst esnafın bindiği dalı kesmeye hakkı yok" dedi. Rusya ile vizelerin kaldırılması konusuna da değinen Sipahioğlu, mülk satışı, tarım, ihracat ve otellerde konaklayacak turistler adına önemli bir kararın alındığına dikkat çekti. Sipahioğlu, Rusya’nın potansiyeline dikkat çekti ve Alanya olarak bundan en iyi şekilde faydalanma amacında olduklarını söyledi. Sipahioğlu, Ramazan ayında geçmiş yıllarda yapılan hizmetlerin bu yıl da devam edeceğini sözlerine ekledi.

#

30 Tem 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber