20 saatlik yağış geliyor!

Prof. Dr. Şen: "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor" "Öğleden sonra beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde, betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar"

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay  Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan  Şen, öğlen saatlerinde başlaması beklenen ve yaklaşık 20 saat sürecek yağışın,  kentte su baskınları yapabileceği uyarısında bulundu.

    Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ ile Marmara Denizi  üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa  neden olacağını söyledi.

    Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile  getiren Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz  8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar,  bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış  görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar  görünmüyor." dedi.

    - "Havalar artık ısınmayacak"

      Prof. Dr. Orhan Şen, genel olarak kentteki hava durumunun mevsim  normallerinde seyrettiğini belirterek, şöyle devam etti:

      "Ancak şiddetli yağışlar beklenmeyen bir durumdur. Bu beklenmedik  durum da her zaman olabilir. Sıcaklıklar da mevsim normallerinde. Kasım ayında  İstanbul'da ortalama sıcaklık 14 derece civarında. En düşük de 8 derece. Öğlen  beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek.  Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde,   betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar. "

      Şen, artık havaların ısınmayacağını dile getirerek, 10-15 günlük  sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık ayı sıcaklıklarının ise 10-12  derece civarında öngörüldüğünü kaydetti

20 Kas 2017 - 11:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber