10 bin metreden ceset düştü

Malezya Havayolları'na ait 285 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan MH 17 sefer sayılı uçağın Ukrayna'nın doğusunda düşürülmesinin üstünden zaman geçtikçe, tüyler ürpertici detaylar da su yüzüne çıkıyor

MALEZYA

Havayolları'na ait 285 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan MH 17 sefer sayılı uçağın Ukrayna'nın doğusunda düşürülmesinin üstünden zaman geçtikçe, tüyler ürpertici detaylar da su yüzüne çıkıyor. 10 bin metre yüksekte seyrederken düşen uçağın yolcularının, sadece kırsal alana değil evlerin içine de düştüğü yeni yeni ortaya çıkıyor. Kazadan bir diğer detay ise, uçağı füzeyle vurma emri verdiği söylenen Rusya yanlısı komutanın "Yolcular zaten ölüydü" şeklindeki iddiası. Ukrayna hükümeti ise Rusya yanlılarını, delilleri karartmak için ceset çalmakla suçladı.

Irina Tipunova, uçağın 15 kilometrelik bir alana yayılan enkazının olduğu bölgede yaşayan 65 yaşında bir kadın. Tipunova, yaşadığı o anları şöyle anlatıyor:

"Korkunç bir ses duydum ve etraftaki her şey sallanmaya başladı. Ardından gökyüzünden b ir şeyler yağdığını dördüm sonra feci bir ses geldi ve yatak odasının tavanından içeri bir kadın cesedi düştü. Tavanda kocaman bir delik oluştu."

Tipunova'nın çatısından içeri giren ve Malezya uçağındaki bir yolcuya ait kadın cesedi, hala yatak odasında yerde dürüyor çünkü uzmanlar Tipunova'ya cesede dokunmamasını, inceleme için geleceklerini söylemiş.

ONLAR ZATEN ÖLMÜŞTÜ'

Kazanın ardından yaşanan tüyler ürpertici gelişmeler sadece bununla sınırlı değil. Uçağı düşürmekle suçlanan Rusya yanlısı ayrılıkçıların komutanı Igor Girkin ise bir başka iddia ortaya atarak olay yerindeki cesetlerin birçoğunun kanının çekilmiş olduğunu ve bu kişilerin uçak kalkmadan önce zaten ölmüş olabileceklerini öne sürdü.

186 YOLCUNUN CESEDİ BULUNDU
Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Hizmetinden (OHDH) yapılan açıklamada, bugüne kadar yapılan arama kurtarma çalışmalarında 186 yolcunun cesedinin bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, arama kurtarma çalışmaları için 25 kilometre kare alan belirlendiği ve 18 kilometre karede aramaların yapıldığı, ayrıca bölgede bulunan 2,1 kilometrekare alana sahip su deposunun da dalgıçlar tarafından arandığı vurgulandı.

Bölgedeki Rus ayrılıkçıların arama kurtarma ekiplerinin işine engel olduğu ve çalışmaları aksattığı ifade edilen açıklamada, çalışmaların OHDH'den 100, İçişleri Bakanlığından 70 kişilik ekiplerle 18 kişilik dalgıç ekibi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

19 Tem 2014 - 14:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber