Yücel, AGC üyelerini ağırlayacak

AGC üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başkan Yücel'in vereceği kahvaltıda buluşacaklar. AGC Başkanı Dim de bir mesajla 10 Ocak'ı kutladı

YARIN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında çok önemli iyileştirmeler içeren 212 sayılı yasanın TBMM'de kabulü üzerine, tam 9 gazete sahibi, yasayı protesto etme kararı aldılar. Üç gün boyunca gazetelerini yayından kaldıracaklarını açıklayan gazete sahiplerine, gazetecilerden farklı bir tepki geldi. Bu gazetelerde çalışan gazeteciler, 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla sendika binası önünde toplanarak bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında "Basın" adını verdikleri kendi gazetelerini sendikanın öncülüğünde çıkaracaklarını duyurdular. 11-12 ve 13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayınlamayı başaran gazetecilerin bu hareketinden sonra 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Bayramı" ilan edildi.

'GAZETECİNİN HAKLARI GERİ ALINDI' 

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Dim mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yarın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 Sayılı Yasa ile gazetecilere verilen haklar, yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da, geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkan sağlıyordu. Ancak geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler, tekelleşme süreci ve maalesef bizzat gazetecilerin de hataları sonucunda bugünkü duruma gelindi. Biz gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir bayram olarak kutlarken, özellikle İstanbul merkezli medya sektörünün yaşadığı finansal ve teknolojik gelişmeler çalışanlara refah ve özgürlük getireceğine, maalesef sosyal güvenlikten yoksun ve sendikasız bir çalışma hayatı getirmiştir. Bizim açımızdan sevindirici olan, Alanya’mızda son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım." 

AGC üyeleri yarın 09.30‘da Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak, çelenk töreninin ardından cemiyet üyeleri saat 10.00’da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde 

Filika Restoran’da kahvaltıda bir araya gelecek. Kahvaltının ardından 'En Güzel Alanya Fotoğrafları Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

EN GÜZEL ALANYA FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK

AGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği 'En Güzel Alanya Fotoğrafları Sergisi', yarın saat 12.00'de Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) açılacak.

Başvuru süresi içerisinde AGC'ye ulaştırılan yaklaşık 200 Alanya fotoğrafı, Başkan Mehmet Ali Dim, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferit Kesen, Mehmet Ali Gürses ve Emel Sipahioğlu Yüzbaşıoğlu'ndan oluşan jüri tarafından gerçekleştirilen ön elemeyle 50'ye düşürüldü. Ön elemede seçilen 50 fotoğraf, 10-17 Ocak tarihleri arasında halkın ziyaretine açılacak. Alanya'da ilk kez, sergiyi gezen vatandaşlar oy kullanarak en güzel Alanya fotoğraflarını belirleyecekler. Alanya'nın tanıtımında da kullanılacak olan birinci, ikinci ve üçüncü en güzel fotoğrafların seçimine ilişkin sonuç 19 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak. AGC tarafından birinciye 500 TL, ikinciye 250 TL ve üçüncüye de 150 TL para ödülünün yanısıra çeşitli sponsor firmalardan da sürpriz ödüller verilecek.

Tüm Alanya halkını yarın saat 12.00'de AKM'de gerçekleştirilecek olan 'En Güzel Alanya Fotoğrafları Sergisi'nin açılışına davet eden AGC Başkanı Dim, 

"Vatandaşlarımızın, bir hafta açık kalacak olan sergimizi mutlaka gezerek, oylarıyla en güzel Alanya fotoğraflarını seçmeleri bizleri mutlu edecektir" dedi.

09 Oca 2015 - 13:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber