Youtube açıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), 27 Mart'tan bu yana yasak olan video paylaşım sitesi youtube'u erişime açtı

TELEKOMÜNİKASYON İletişim Başkanlığı (TİB), 27 Mart'tan bu yana yasak olan video paylaşım sitesi youtube'u erişime açtı. Youtube; Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlanması nedeniyle TİB tarafından 27 Mart'ta erişime kapatıldı. Ankara 4. İdare Mahkemesi, erişimin engellenmesi kararının yürütmesini durdurmasına rağmen açılmayan Youtube'un, erişime açılması için başta youtube'un avukatı Gönenç Gürkaynak, akademisyen Kerem Altıparmak, Türkiye Barolar Birliği ve CHP'li bazı milletvekilleri erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi, youtube'un kapatılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Karar, TİB'e iletildi. TİB, bu kararı uygulayarak youtube'la ilgili erişimin engellenmesi kararını kaldırdı.

03 Haz 2014 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber