Yeni nesil prezervatif devrimi!

Özellikle Afrika kıtasında AIDS'in yayılmasını engellemek için eşiyle birlikte oluşturduğu Bill&Melinda Gates Foundation fonu kapsamında çalışmalar yapan Bill Gates bu kez prezervatif üretimine fon sağladı

"YENİ nesil prezervatif" olarak adlandırılan ve Wollongong Üniversitesi tarafından geliştiren prezervatif projesi için 100 bin dolarlık fon sağlayan Bill Gates böylece AIDS'e karşı prezervatif kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

YENİ BİR HAMMADDEDEN YAPILIYOR

Prezervatif "katı hidro jel" adı verilen bir hammaddeyle üretildi. Araştırmayı yöneten akademisyenler prezervatifin verdiği hissin gerçek deri hassasiyetinde olduğunu açıkladı. Araştırmacılar yine de hammaddenin en az lateks kadar güçlü ve koruyucu olduğuna dikkat çekti.

Bill Gates proje ile ilgili yaptığı açıklamada ""Bu hassas bir konu. Mevcut tasarımları beğenmeyen erkeklerin prezervatif kullanmama bahaneleri HIV virüsünün yayılmasında bir faktör. Bu proje önemli, ancak son sonuçları henüz almadık" diye konuştu.

06 Haz 2014 - 18:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber