Yeni KHK yayınlandı: Flaş kararlar alındı

Yayımlanan 673 numaralı KHK ile flaş kararlar alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan o kararlar arasında çok sayıda emniyet ve güvenlik mensubunun görevden alınması da var

RESMİ Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı. 

Buna göre, kamuda kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar mesleğe geri dönebilecek. Ayrıca yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi. Emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edildi. Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri sona 10 gün içinde sona erecek. Ayrıca, değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.​

02 Eyl 2016 - 00:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber