'Yayla yollarını kullanmayın'

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yağışın bugün daha şiddetli olarak süreceğini belirterek vatandaşları uyardı

- Kübra DUMAN
AVSALLAR'DA dere yatağının tıkanması nedeniyle bölgedeki bazı evleri su bastığını belirten Doğan, yağış nedeniyle zarar gören ev ve iş yerlerini tespit ettiklerini de kaydetti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla yardımda bulunacaklarını belirten Doğan, belediyelerin de mağdur olan vatandaşlara yardım edeceklerini dile getirdi. Sağanak yağışın üreticileri de zor durumda bıraktığını anlatan Doğan, Mahmutlar'da bulunan bazı otellerin sular altında kaldığını ve müşterilerinin başka otellere sevk edildiğini bildirdi. Doğan, "Köy yollarımızda çok önemli bir sorun yok ancak Hacıkerimler Köyü yolunun bazı bölümleri şiddetli yağış ve menfezlerin tıkanması nedeniyle ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri, sabah saatlerinden itibaren bölgede köy yollarını açmak için çalışıyor. Uzunöz Köyü'nde ise sel sularının getirdiği toprak ve taşlar yolu trafiğe kapattı. Şu anda da ekipler Uzunöz Köyü yolunu açmak için çalışıyorlar. Gökbel tarafında yayla yolları zaman zaman kapanıyor ve vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyorum, mecbur kalmadıkça yayla yollarını kullanmasınlar. Yarın (bugün) yine yoğun yağışlar devam edecek. Belediyelerimizin su giderlerini açık tutmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun yağış sonucu oluşabilecek su taşkınlarına karşı da tedbir almaları gerekmektedir" dedi.

#

17 Ara 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber