Yargıtay imamı iddiasında flaş gelişme

Yargıtay Başkanlığı'na ulaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yazısı, Başkanlık Kurulunun ilk toplantısında ele alınacak. Şahin'in 'Yargıtay imam' iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü

MEHMET ALİ ŞAHİN'IN Yargıtay'daki bir davaya ilişkin ifadelerinin  ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına  suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılık, suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı  vererek dosyayı Yargıtay Birinci Başkanlık Kuruluna göndermişti. Yargıtay da  Şahin'e yazı göndererek, konuyla ilgili varsa bilgi ve belgeleri Yargıtay'a  yazılı olarak iletmesi istenmişti. Şahin'in, iddialara konu Yargıtay üyesine ilişkin ismin de yer aldığı  yazısı Yargıtay'a geldi. Konu, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun ilk  toplantısında ele alınacak. Toplantı sonrasında gerek görülürse iddialara konu  kişinin Yargıtay üyesi olması nedeniyle olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza  dairesi üyesi atanacak. Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi  bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri  arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek. Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak,  isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini  araştıracak. Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi  durumunda ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikayete konu olayın  kişisel suç içermesi halinde de dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda incelenecek. Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu  üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

21 Oca 2014 - 13:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber