'Yanlış bilinen doğrular var'

ALTSO ile Alanya Belediyesi işbirliğinde ‘Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri’ konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

TOPLANTIYA, AlanyaBelediyesi İmar Müdürü Murat Satı, Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlker Şenkal, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda ALTSO üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun, Büyükşehir Yasası’ndan önce 16 beldenin hepsinde farklı imar uygulamalarının olduğunu söyledi. Farklı imar uygulamalarından dolayı da sık sık müteahhitlerden şikayet aldıklarını belirten Uygun, “Büyükşehir Yasası’yla birlikte beldelerin mahalleye dönüşmesiyle artık tek tip imar uygulamasına geçildi. Bu sayede de Alanya’nın beldelerinde uygulanan farklı imar uygulamaları ortadan kalktı” dedi.

‘YENİLİKLERİ ÖĞRENİYORUZ’

Uygun, “Büyükşehir Yasası’na geçiş döneminde hayatımıza çok sayıda uygulama girdi. Bunlar hepimiz için yeni ve bilinmeyenlerle dolu uygulamalardı. Kademe kademe bu yenilikleri öğreniyor ve sindiriyoruz. Çok eleştirilse de aslında Büyükşehir Yasası’nın yanlış bilinen çok doğrusu bulunmaktadır” diye konuştu.

ALTSO Başkan Yardımcısı Uygun’un ardından söz alan Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlker Şenkal ise Alanya Belediyesi’nin Yapılaşmaya Esas Hükümleri konusunda ALTSO üyelerini bilgilendirdi.

‘GEÇERSİZ HALE GELDİ’

Alanya Belediyesi’nin uyguladığı plan hükümleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktaran Şenkal, “Plan hükümleri revizyonu Alanya merkez ve Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen belde ve köylerde onaylanmış olan 11000 ölçekli uygulama imar planı, 11000 ölçekli mevzii imar planları ve parsel ölçeğinde onanmış 11000 ölçekli mevzii imar planlarını kapsayan onama sınırları içerisinde geçerli olacaktır. Plan hükümleri revizyonunun onaylanmış olup, diğer planlara ait tüm plan hükümleri geçersiz hale gelmiştir” dedi.

‘ENGELLİLER İÇİN DÜZENLEME’

Bedensel engelliler için uygulanan planlar hakkında da bilgiler aktaran Şenkal, “Tüm mahallelerde bedensel özürlü insanların ikamet edeceği şekilde, yeni yapılacak turizm yapılarını, resmi kurum ve kuruluşlara ait yapıları ve umumi binaları kullanabilmelerini sağlayacak düzenlemelerin getirilmesi zorunludur. Tüm mahallelerde yapılacak olan uygulamalarda Alanya Belediyesi Engelliler Yönetmeliği Hükümleri geçerlidir” dedi.

Şenkal ayrıca, genel hükümler, meskun ve gelişme konut alanları-blok nizamlar, ticaret ve konut altı ticaret alanları, turizm tesis alanları, günübirlik turizm tesis alanları konularında da ALTSO üyelerine önemli bilgiler aktardı.

16 Ara 2015 - 23:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber