Vatandaşın ayağına gidiyorlar

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Doktor Nadir Aldemir, Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak 2011 yılından itibaren 3 bin 327 hastaya hizmet verildiklerini açıkladı

PEKİ Evde Sağlık Hizmetleri nedir, bu sistem nasıl işliyor, avantajları nelerdir? Birim sorumlu hemşiresi Canan Ongun, Evde Bakım Hizmetleri hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Gelişen teknoloji ile birlikte profesyonel kadroyla hastaların ayağına hastane hizmetini götürdüklerini söyleyen Canan Ongun, “Evde Bakım Birimi olarak 2011 yılından itibaren 3 bin 327 hastaya hizmet verdik. Şu anda bin 159 hastamıza aktif olarak bu hizmeti sunmaktayız. Bu kapsamda bizler; evde muayene ve tedavi, tıbbi bakım, rehabilitasyon hizmetleri, ilaçlarının reçete edilmesi, tıbbi cihaz ile malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı oluyoruz. Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevleri anlatmakta, hastalıkları ile bakım süreçleri hakkında bilgilendirme yapmaktayız. Bu doğrultuda bizlere kayıtlı olan hastalarımızı ziyaret ederek hastalığıyla ilgili evde kullanımını gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanları nasıl kullanacağı yönünde bilgilendirmeler yapmaktayız. Evde Sağlık Birimi olarak görevimiz; hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili uzman tabiplerince konulmuş olan tanı çerçevesinde planlanan tedaviyi, yaşadıkları ortamda kaliteli bir şekilde kendilerine sunmaktır” dedi. Evde sağlık hizmetinden; alzheimer hastaları, demans, şizofren, koah rahatsızlığı olan hastalar, terminal dönem kanser hastaları, felçli hastalar, yaşlı, yürüyemeyen ve engelli raporu bulunan hastalar ile herhangi bir sağlık nedeniyle yatağa bağımlı olan kişilerin faydalanabildikleri açıklandı.

19 Ağu 2019 - 23:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber