Vatandaş bu projeyi sevdi

Alanya Belediyesi'nin Prestij Caddesi’nde başlattığı “Ekmeğini Değerlendir” Projesi vatandaştan yoğun ilgi gördü. Bu ilgi sonrası projenin kapsamı genişliyor.

Haber: Alper KUTAY

BAYAT ve fazla ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyecek uygulama kapsamında ilk etapta 100 ekmek kutusunu Şekerhane, Kadıpaşa, Hacet, Güllerpınarı, Kızlarpınarı, Avsallar, Payallar ve Mahmutlar Mahallesi'nin önemli bölgelerine yerleştiren Alanya Belediyesi, vatandaştan gelen yoğun talep üzerine mahallelere 200 ekmek kutusu daha koyma kararı aldı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ekmek toplama kutularını şehir merkezi ve nüfusun yoğun olduğu mahallelere yerleştirmeye başladı. Proje kapsamında vatandaşın kutulara bıraktığı bayat ekmekler belediye tarafından hayvan barınaklarında değerlendirilecek. İlk etapta nüfusun yoğun olduğu 8 mahalleye yerleştirilen 100 ekmek kutusuna ilave olarak 200 kutu daha alınarak diğer mahallelere de yerleştirilecek. Yeni kutular ise önümüzdeki günlerde belirlenen önemli noktalara konulacak.
DÜZENLİ OLARAK TOPLANACAK
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, amaçlarının ekmek israfı ile ilgili duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi. Alanya Belediyesi olarak çöpe atılan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına kazandırdıklarını belirten Başkan Yücel, "Ekmek israfının önüne geçmek ve bayat ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla ilk etapta 100 ayrı noktaya bayat ekmek toplama kutusu koyduk. Vatandaştan gelen talep üzerine 200 kutu daha alarak şehrin en kalabalık mahallelerine monte edeceğiz. Toplamda 300 kutu olacak. Bu projeyle israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasını arzuluyoruz. Amacımız, tamamen israfın önüne geçmek ve ekmeklerin çöplere atılmasını önlemek. Kutulara bırakılan ekmekler Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli personel tarafından sürekli takip edilerek düzenli bir şekilde toplanacak" dedi.

23 Şub 2017 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber