Uyuşturucu testi yapan cihazlar toplatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, İzmir ve İstanbul'da uygulamaya konan uyuşuturucu madde tespit cihazları yanlış sonuçlar verdiği gerekçesiyle toplatıldı

Emniyet

Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, İzmir ve İstanbul'da uygulamaya konan uyuşuturucu madde tespit cihazları yanlış sonuçlar verdiği gerekçesiyle toplatıldı.
Trafik polisleri uyuşturucu kontrollerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de 25 Haziran 2013'ten itibaren teknik test cihazları ile pilot uygulamaya başlamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, pilot olarak seçilen illerdeki cihaz ve kullanılmayan kitlerin teslim edilmesini istedi. Yapılan test sayısı, kullanılan kit, yapılan işlemler, cihazın ve kitlerin kullanımına yönelik görüş ve önerilerin rapor haline getirilmesi istendi. Geçen yıl uyuşturucu testinin ilk uygulanmaya başlandığında, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyetlerinin 5 yıl geri alınacağı ve 3 bin 600 lira para cezası verileceği belirtilmişti.

22 Ağu 2014 - 17:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber