Uygulama başladı! Unutan yandı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan 4 milyondan fazla ticari aracın kış lastiği takma zorunluluğu başladı.

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren yönetmeliğe göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 TL para cezası uygulanacak.7

Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarasıyük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Otolara tavsiye

Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, bakanlıkça 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 TL para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Bu anlamda zorunlu olmamasına karşın, otomobillere de kış lastiği takılması öneriliyor.

01 Ara 2014 - 09:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber