Üreticiye müjde! Seralarda artık...

Müşterilerine sağladığı hizmetle çok az enerji tüketme ve yüzde 70'e varan tasarruf imkanı sunan Pratik Solar, daha iyisi için her gün daha çok çalışıyor

PRATİK Solar, ısıtma ve soğutma alanlarında verdiği kaliteli hizmetle adından söz ettirmeye devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi, Sarıkadıoğlu Caddesi'nde bulunan işletmede güneş enerjisi sistemleri imalat, montaj ve servisinin yanı sıra ısı pompası, merkezi ısıtma, kalorifer, yerden ısıtma, hamam ve havuz ısıtma sistemleri ile kombi, termosifon, klimayla perakende ve toptan satış hizmetleri veriliyor. İşletmede kazan daireleri de imal ediliyor. "Güneşin doğduğu her yerde" sloganıyla yola çıkan Pratik Solar, 1981 yılından bu yana Alanya'da faaliyet gösteriyor.

'BÜYÜK YOL KAT ETTİK'

Pratik Solar firması sahibi Hasan Parmaksızoğlu, merkezî güneş enerjisi sistemleri alanında da hizmet verdiklerini söyledi. Parmaksızoğlu, "Büyük ölçekli endüstriyel tip güneş enerjisi sistemleri oteller, tatil köyleri, pansiyonlar, sosyal tesisler, fabrikalar, iş merkezleri, okullar, yurtlar ve hastaneler gibi büyük işletmelerin sıcak su ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılan ekonomik sistemlerden oluşuyor. Güneş enerjisi sistemlerinin sağladığı ekonomik katkı önemli ama bunun ekolojik dengeye katkısı daha önemli. Fosil yakıtların ortalama 50 yıl ömrü kaldığı biliniyor. Fosil yakıtların insanlara, çevreye ve atmosfere olan zararı gün geçtikçe artıyor. Buna karşın güneş tükenmiyor. Güneş sonsuz bir enerji kaynağı olmasının yanında, yeryüzündeki hayatın olmazsa olmaz öğelerinden birisi" dedi.


'İŞLETMELERE KÂR SAĞLIYOR'

Güneş enerjisi projelendirilmesi yapılan tesislerde kullanılan yakıtın cinsine göre 1-3 yıl içerisinde ilk yatırım maliyetinin karşılandığını belirten Parmaksızoğlu, "Bu durum, işletmelerin yüzünü güldürüyor. Özellikle LPG, mazot ve elektrik gibi enerji kaynaklarını kullanan tesisler 1-2 yıl içerisinde ilk yatırım maliyetini karşılıyor. Bir turizm cenneti olan Türkiye'de misafirlerimizi ağırlamak, özellikle hijyen açısından ihtiyaçlarını karşılamak için 24 saat sürekli sıcak su üretilmesi gerekir. Pratik Solar firması, ısı pompası alanında son 2 yılda büyük yol kat etti. Otel ısıtma sistemlerinde kullanılan ısı pompası işletmelere yüzde 70'e varan kârlar sağlıyor" diye konuştu.

'ÇOK AZ ENERJİ TÜKETİLİYOR'

Isı pompalarının dışarıdan verilen enerjiyle ortamdan alınan ısıyı başka bir ortama aktaran cihaz olduğunu dile getiren Parmaksızoğlu, "Isı pompası ürünleriyle mahal ısıtması ve soğutması, havuz suyu ısıtması veya soğutması ve kullanım için sıcak su elde edilmesi gerçekleştirilebilir. Isı pompaları, soğutma çevrimi prensibiyle çalıştığından sistemde tüketilen enerji miktarı çok az oluyor ve ısı kaynağı olarak doğal bir enerji kullanıyor. Isı pompası evlerimizde yer alan buzdolabı ve klima gibi ürünlerde kullanılan soğutma çevrimi prensibine göre çalışıyor. Buharlaştırıcıda yer alan sıcaklığı ve basıncı düşük olan soğutucu akışkan, aktarılan enerji sayesinde buharlaşır" dedi.

SERALARDA DA KULLANILABİLİYOR

Parmaksızoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Gaz halinde çıkarak kompresöre ulaşır. Kompresörde gaz halindeki soğutucu akışkan sıkıştırılarak, basıncıyla birlikte sıcaklığının da artırılması sağlanır. Kompresörden geçen soğutucu akışkan, kondansöre ulaşır. Buradaki suyun sıcaklığı daha düşük olduğundan ısısı plakalı ısı değiştiricileri yardımıyla, ısıtma tesisatı çevrimine aktarır. Burada gerçekleşen ısı transferiyle soğuyan akışkan yoğuşarak tekrar sıvı faza geçer. Daha sonra genleşme valfında basıncı düşürülür ve düşük sıcaklıktaki soğutucu akışkan böylelikle çevrimini tamamlamış olur. Isı pompası, otel ve pansiyon gibi toplu yerleşim yerlerinde, hamam gibi yerden ısıtmalı yerlerde, kalorifer tesisatlarında, sera ısıtmalarında ve yüzme havuzlarında kullanılabilir.

'İYİ SONUÇLAR İÇİN PROFESYONELİ SEÇİN'

Firmamız uzun yıllardır bu sektörde çalışıyor ve AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Firmamız teknik ekibi ile yapılan her işe servis garantisi veriyor. Pratik Solar ayrıca Alanya'da yaptığı büyük işlerle adından söz ettiriyor. İşletmemiz, yapmış olduğu işler nedeniyle otellerden olumlu tepkiler alıyor ve daha iyisi için her geçen gün daha fazla çalışıyor. Bizlerle çalışan ve çalışmayan müşterilere ve işletmemizi bugünlere getiren herkese teşekkür ederiz."

09 Oca 2016 - 11:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber