Ünlü markanın ürünleri 22 kişiyi yaraladı, bir kadının parmağı koptu

ABD'de oldukça popüler olan NutriBullet isimli blenderlar, kısa sürede aşırı derecede ısınıp patlayarak, pek çok kullanıcının ciddi biçimde yaralanmasına sebep oldu. Kourtni Beebe isimli kadın keskin bıçakların fırlamasıyla bazı parmaklarını kaybetti

Ünlü markanın ürünleri 22 kişiyi yaraladı, bir kadının parmağı koptu
Ünlü markanın ürünleri 22 kişiyi yaraladı, bir kadının parmağı koptu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ABD'DE bir kadın, elini patlayan mutfak blenderının bıçaklarına kaptırdı.  ABD'de satılan bir blender markası olan NutriBullet ürünlerini kullanan pek çok insanın da benzer şekilde yaralandığı bildirildi.

6 AMELİYAT OLDU, 400 BİN DOLAR TUTTU

28 yaşındaki kadın, aşırı ısınıp yerinden fırlayan bıçaklar yüzünden elinden ağır bir biçimde yaralandı. Hem ciddi yanıklar hem de şiddetli yırtıklar sebebiyle ameliyata alınan kadın, blendırın çalışmaya başladıktan çok kısa süre sonra bir anda patladığını ifade etti.  New York'ta yaşayan Kourtni Beebe isimli kadın, toplamda kendisine 400 bin dolara mal olan altı ameliyat geçirdi. Kadının ellerinde kalıcı sinir hasarı kaldığı açıklandı.

22 KURBAN DAHA VAR

Toplamda 22 kişinin aynı marka blender ile benzer biçimde yaralandığı açıklandı. Kullanıcıların ellerinde, göğüslerinde ve yüzlerinde 2. ve 3. derece yanıklar olduğu ifade edilirken, yaralananların firmayı dava etmeye hazırlandıkları belirtildi.

"MUTFAK CİNAYET MAHALİ GİBİYDİ"

Yalanan kadın, mutfakta tavan dahil her yerin kan içinde kaldığını ve odanın adeta bir cinayet mahalini andırdığını söyledi. Baş parmağını tamamen kaybeden kadının, diğer parmakları ve bileğinde de ciddi hasar kaldı.

Dakikada 30 bin devir ile dönen NutriBullet marka blenderlar, sıvı diyetlerin ortaya çıkmasıyla popülerleşti. Blender 2013'te piyasaya çıktı ve yaklaşık 14 milyon adet sattı. Hala satışı devam eden ürünün reklamlarında pek çok ünlü isim yer almıştı. Kompakt boyutları ve kolay montajı ile ürün, beslenme alanında hayat değiştiren bir devrim olarak sunulmuştu.

15-20 SANİYEDE PATLIYOR

Yaralanan vatandaşlar patlamadan önce blenderı sadece 15-20 saniye kullandıklarını söylüyorlar. Şirket ise yaralanan müşterilerinin ürünü kullanma talimatına uygun kullanmadıkları için böyle bir durumun meydana geldiğini iddia ediyor.

Ürünün aşırı ısınma sebebiyle patlayarak yüksek hızda dönen bıçaklarının ciddi yaralanmalara sebep olduğu iddiası önümüzdeki yıl Şubat ayında  Los Angeles'ta görülecek davada incelenecek.

17 Kas 2017 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber