Üniversite öğrencileri yurt şartlarından şikayetçi

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, yemek ve barınma koşullarının gittikçe kötüleştiği gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

AKDENİZ Üniversitesi yerleşkesindeki KYK Müdürlüğü tarafından uygulanan yeni yönetmelikle yurtlara giriş saatinin 23.00´e çekilmesi, yemeklerin gramajlarının düşük, yanında peçete dahi bulunmadığı gerekçesiyle bir araya gelen yaklaşık 40 öğrenci, yurdun girişi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Ömer Yekta Özcan, KYK´nın bir an önce giriş saatlerini 24.00´ çekmesini, ayrıca yemeklerin kaliteli ve gramajlarının tam olarak çıkmasını istediklerini belirtti.Yaklaşık 3 saat boyunca yurt girişi önünde eylem yapan grup daha sonra oturma eylemine başladı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde öğrenciler, ´Müşteri değil öğrenciyiz´ diye slogan attı. Öğrenciler ardından halay çekerek eylemi sürdürdü.

03 Ara 2015 - 16:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

üzülüyorum gençlerimize - bu yobazlar kendileri servetlerine servet katarken, en önemli sermayimiz eğitimli gençlerimizin sorunlarıyla ilgilenmiyorlar! eşitsizlik hukuksuzluk adaletsizlik zorbalık almış başını gidiyor! buna rağmen umudumuzu kesmeden haksızlıklar karşısında direnip çok çalışarak bir yol alabiliriz! yoksa ülkeye yazık olacağız! arabistan'a döneceğiz bu gidişle...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 16:15

Çorum Haber