Ülkücülerden 'halk oyunları' kursuna davet

Yaptığı sosyal aktivitelerle dikkat çeken Alanya Ülkü Ocakları, ücretsiz 'Halk Oyunları' kursu açıyor

Haber: Alper KUTAY
ALANYA'DA
yaptığı sosyal proje ve aktivitelerle dikkat çeken Alanya Ülkü Ocakları, önümüzdeki hafta ocak bünyesinde ücretsiz 'Halk Oyunları' kursu açıyor. Kursla ilgili bilgi veren Ocak Başkanı Erhan Çınar, "Alanya Ülkü Ocakları olarak, kültürel faaliyetler kapsamında halk oyunları ekibi ve kursu açmaya karar verdik. Halk oyunları bizim kültürümüzü, yöremizi ve Türk tarihini anlatan en iyi oyundur. Halk oyunları folklor ve hareketleri açısından dünyada en zengin oyunlardan birisidir. Türk halk oyunları bilindiği üzere oynandığı yörenin kıyafetiyle ve kostümüyle tüm tarihini anlatmaktadır. Biz de bu kültür mirasını yaşatmak için Alanya Ülkü Ocakları bünyesinde halk oyunları kursu açmaya karar verdik" dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI EKİBİ KURULACAK

Çınar, "Vatandaşımız gelsin, halkının eskiden oynadığı oyunları öğrensin, bunları da gelecek kuşaklara aktarabilsin diye böyle bir çalışma yaptık. Gerçekleştirilen kurs sonunda gönüllüler arasından seçeceğimiz kursiyerlerimizden Alanya Ülkü Ocakları bünyesinde de bir halk oyunları ekibi kuracağız. Bu ekip Alanya'mızda yapılacak olan kültürel faaliyetlerde sahne alacak. Kayıtlarımız önümüzdeki hafta içerisinde başlayacak. Kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız ister ocak binamıza gelerek, isterse de bizlerle sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçerek kayıtlarını yapabilirler. Kayıtlarımız önümüzdeki hafta içerisinde başlayacak. Bunun da duyurusunu yine yapacağız" diye konuştu.

25 Şub 2016 - 00:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber