Ulaştırma'ya yoğun ilgi

Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi'nde, ulaştırma hizmetleri dalı açıldı

- Mustafa ADIYAMAN

OKUL Müdürü Ruhi Sarıkaya, ulaştırma hizmetleri alanına talebin yüksek olması nedeniyle 2015-2016 eğitim öğretim yılında ikinci bir sınıf daha açmayı planladıklarını açıkladı. Sarıkaya, ulaştırma hizmetleri alanıyla ilgili olarak, "Sınavsız geçişle meslek yüksekokullarının dış ticaret, deniz ve liman işletmeciliği, marina işletme, depolama, turizm ve seyahat hizmetleri alanlarına yerleşebilen öğrenciler bölgemizde Antalya ve Mersin limanlarında kolaylıkla istihdam edilebilecek. Antalya'nın en batı noktası olan Kemer çıkışında yer alan kruvaziyer, taşımalık limanı, dökme yük ve marinayı da içeren çok amaçlı bir liman olan Port Akdeniz, Türkiye’nin gelişme potansiyeli en yüksek limanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yıl milyonlarca yabancı turisti ağırlayan, Türkiye turizmi ve ticareti açısından hızlı bir gelişim gösteren Antalya’da 136 bin metrekare alan üzerine kurulan liman, İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz millik kıyı şeridi üzerindeki en büyük organize merkez olma özelliğini taşıyor. Alandan mezun olan öğrenciler sınavsız geçişle meslek yüksekokullarının hava lojistiği, havacılık yer hizmetleri yönetimi, sivil hava ulaştırma işletmeciliği, sivil havacılık kabin hizmetleri, insan kaynakları yönetimi ve lojistik alanlarına yerleşebiliyor" dedi.

'97 MEZUN ÜNİVERSİTELİ OLDU'

Aynı zamanda Okurcalar Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi'nden mezun olan 97 öğrenci üniversite sınavlarında yüksekokul ve 4 yıllık fakültelere girmeyi başardı. Okul Müdürü Sarıkaya, okulun eksiklerinin giderilmesi noktasında yaptıkları katkılarda öğrencilerinin başarısında büyük payı olan Cömertoğlu ailesine teşekkür ederek, başarı grafiklerinin gelecek yıl daha da yükseleceğini söyledi.

27 Eyl 2014 - 10:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber