Ucuz atlattık

Antalya genelinde etkili olan fırtına Alanya'yı etkilemedi

- Akın BAYCAN ANTALYA il genelinde etkili olan şiddetli fırtına ve aşırı yağışlı hava hayatı felç ederken, Alanya'da kısa aralıklarla etkili olan fırtına herhangi bir hasara yol açmadı. Aksu'daki Karacaören ile Finike'deki Alakır barajlarının bulunduğu bölgedeki yerleşim yerlerinin tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi. Aşırı yağış sebebiyle oluşabilecek bir olumsuzluktan etkilenmemeleri için baraj kapaklarının önündeki yerlerde yaşayanlara uzak bölgedeki yakınlarının yanına gitmeleri tavsiye edildi. Manavgat ilçesindeki Oymapınar ve Manavgat barajlarında ise tehlike olmadığı belirtildi. Antalya'yı etkisi altına alan olumsuz hava doğuya doğru kaymaya başladı. Şehir merkezinde ve Antalya'nın batı bölgesinde havanın normale dönmesi beklenirken, Meteoroloji Alanya'yı da kapsayan doğu ilçeleri için hortum uyarısında bulundu. Kaymakamlıklar da konuyla ilgili uyarıldı. Kaş ilçesine bağlı Palamut Köyü'nün muhtarı Şaban Ardıç, 50 yıldır dünkü gibi bir yağışla karşılaşmadıklarını belirterek "Sel suları okul bahçemizin duvarını yıktı. Bahçedeki basketbol potaları bile sel sularına kapıldı" dedi. Öte yandan Manavgat'ın Hocalar köyünde Lütfiye Evren isimli vatandaşın evine yıldırım düştü. Olayda yaralanan ya da ölen olmazken yıldırım düşen evde maddi hasar oluştu. Alanya'da ise fırtına nedeniyle güvenlik güçleri, AKEDAŞ ve belediye alarma geçti ancak ilçe genelinde fırtına nedeniyle bir olumsuzluk yaşanmadı.

#

09 Şub 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber