Türk sanatçıdan müthiş buluş!

80 binden fazla sanatseveri ağırlayan Contemporary Istanbul'a ünlü sanatçı Server Demirtaş'ın gerçeğini aratmayan 'Biyonik At'ı damgasını vurdu. Robot atı gerçeğinden ayıramayan herkesin aklına ise aynı soru geldi: 'Acaba bu at, gücünden faydalanmak için adeta eziyet çektirilen gerçek atların yerini alabilir mi?'

Fuarda en çok dikkat çekenlerden biri de duygu yüklü kinetik heykelleri ile kendinden sıkça bahsettiren Server Demirtaş'ın bire bir ölçülü at heykeli oldu.
Sanatseverler olarak fuara katılan Sanatçı Keremcem ve Server Demirtaş'ın kuzeni genç iş adamı Ceyhun Cenk Demirtaş da muhteşem atla ilgili Sözcü mikrofonuna hislerini anlattı.
Haber albümü için resme tıklayın

İSTANBUL'U çağdaş küresel sanat merkezi olarak konumlandırmak amacıyla gerçekleşen ’12. Contemporary Istanbul’ sanatseverlerle buluştu.

Fuarda en çok dikkat çekenlerden biri de duygu yüklü kinetik heykelleri ile kendinden sıkça bahsettiren Server Demirtaş'ın bire bir ölçülü at heykeli oldu.

Sanatçı Demirtaş ile birbirinden güzel eserleri hakkında bilgi almak için atölyesinde buluştuk ve bu biyonik atı görünce de herkesin aklına düşen o soruları kendisine yönelttik.

“MODEL ATIMI BİLE VERİRİM, YETER Kİ İLGİLİ İNSANLAR OLSUN”

Son dönemde özellikle adalarda ve turistik alanlarda, kötü koşullarda bakılıp beslenmesi sonucu ölen atlarla ilgili Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

“Hayvanı sevmeyen insanı da sevmiyordur. Çocuğunu seviyorsan hayvanıda seveceksin. Hayvanlar belli işler için tabiki kullanılıyor, sütünden ve etinden faydanalınıyor. Biraz hayvanlara kibar olmak lazım. Hırslarımızı, öfkelerimizi atları işkence ederek çıkarmamamız gerekiyor. Ama toplum olarak kötü davranış biçimi geliştirmişiz”

-Kullanılan faytonlardaki atların yerine bu robotu koysalar, bunu ticarete dökmek istermisiniz?

“Para kazanacağım bir fırsat çıktı demekten ziyade böyle bir iş çok faydalı olur. Ben bu iş için model atımı da verebilirim. Teknik olarak katkıda da bulunabilirim. Hiç bir zaman karşı değilim ama bunun için ilgili insanlar lazım”

Sanatseverler olarak fuara katılan Sanatçı Keremcem ve Server Demirtaş’ın kuzeni genç iş adamı Ceyhun Cenk Demirtaş da muhteşem atla ilgili Sözcü mikrofonuna hislerini anlattı.

1500 ESER TANITILDI

Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Contemporary Istanbul’da, ön izleme günü dahil beş günün sonunda 42'si yabancı olmak üzere, toplam 73 galerinin yanı sıra, yaklaşık 1.500 sanat eseri İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

19 Eyl 2017 - 14:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber