Trafik tarih oluyor! Musk'ın yer altı tünelinden ilk fotoğraf geldi

Elon Musk'ın, trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda otomobilleri yerin altına indirmeye hazırlanan tünel projesinden ilk fotoğraf yayınlandı

ARABALARI sürüş şeklimizi değiştirmekle, evimizin enerjisini yenilemekle ve uzaya gitmekle tatmin olmayan  Elon Musk, görünüşe bakılırsa bu kez de trafik sıkışıklıklarını çözmek için arabaları yerin altına taşımayı planlıyor. Büyük şehirlerin altına bir tünel ağı örmeyi planlayan Musk, test tünellerinden birinin fotoğrafını ilk kez  Instagram'da paylaştı.

FOTOĞRAF LOS ANGELES'TAN

Fotoğrafta görülen tünel,  Los Angeles, Hawthorne'daki SpaceX karargahının yakınlarında, yerin altına inşa edilmiş. Tünel için yerel yetkililerin izni de alınmış bulunuyor. Asıl önemli olanın, Musk'un yeni Boring firmasının tünelleri diğer firmalara göre daha ucuz ve etkili şekilde yapıp yapamayacağı olduğu konuşuluyor.

TRAFİK KÖTÜ OLUNCA TÜNELLERE

Eğer Musk'ın büyük tünel vizyonu gerçek olursa, motorlu aracınızı yerin altına indirip, trafiğin kötü olduğu zamanlarda burayı kullanarak istediğiniz yere hızlıca varabileceksiniz. Bu muhtemelen, aracınız rayların üstündeki bir sistemle taşınarak gerçekleştirilecek.

DETAY VERMİYOR

Musk, planları hakkında fazla bir bilgi açıklamıyor. Şimdilik sadece tek bir resim var. Resimde; ışık, kablolar, duvar panelleri ve raylar görülüyor.

Musk, tünel fikrinin büyük bir potansiyele sahip olduğu konusunda kendine güveniyor ve gerçek olursa, ciddi anlamda yolculuk sürelerini kısaltabileceğini düşünüyor. Ancak bu tünelleri inşa etmek için izin almak da ayrı bir sorun olacak gibi görünüyor.

31 Eki 2017 - 09:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber