Tosmur Belediyesi kursiyer bekliyor

TOSMUR Belediyesi'nde İngilizce, bilgisayar, Rusça, yabancılar için Türkçe ve dikiş-nakış kurslarına kayıtlar yoğun olarak devam ediyor.

- Tolga ŞİLİL
 Faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana binlerce kişiye yabancı dil, bilgisayar ve dikiş-nakış bilgisi kazandırarak halkın eğitim lokomotifi görevini gören Tosmur Belediyesi, çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor. 2010–2011 eğitim döneminde yeni kayıtlara başlayan Tosmur Belediyesi tüm halkı kurslara davet ediyor. Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, kurslarda 1700 kişiye eğitim verdiklerini ve sertifikalandırdıklarını belirtti. Özdemir, "Durağan değil, günden güne gelişen, bilime ve teknolojiye açık bir toplum olmalıyız. Günümüzün bilgi ve sürat çağında, gelişen ve değişen, şartlarına bağlı kalmak kaydıyla ayak uydurabilen bir toplum olmalıyız. Hatta bunları yönlendirebilen bilgi ve teknoloji üretimine katkıda bulunarak değişim ve gelişimi sürükleyebilenler, her zaman söz sahibi olabileceklerdir. Gelişime ve değişime ayak uydurabilmek, kurslarımız sayesinde bilgiye hakim olan halkımızın daha rahat iş bulabilmesi ve bu alanda beceri gösterebilmesi, farklı kültürler arasında entegrasyonun sağlanabilmesi için belediye olarak kurslarımıza devam ediyoruz” dedi. MODERN SINIFLARDA EĞİTİM GÖRÜYORLAR Her yaştan öğrencilerin bulunduğunu ve kursiyerlerin başarılı olduklarını vurgulayan Özdemir, “Belediye hizmet binamızda kaliteli, temiz ve en iyi cihazların kullanıldığı sınıflarımızla hizmet veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kurslarımızda deneyimli öğretmenlerimizle eğitim veriyoruz. Kurslarımızın sonunda düzenlenen sınavda başarı gösteren kursiyerlerimizi sertifikalandırıyoruz. Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda farklı branşlarda açılacak olan kurslarımız toplam 3 ay sürmektedir. İngilizce, bilgisayar, Rusça, yerleşik yabancılar için Türkçe ve dikiş-nakış öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın belediyemiz Halkla İlişkiler Birimine müracaatlarını bekliyoruz" dedi.

#

13 Eki 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber