Telsiz ücretlerinde 2019 yılı tarifesi belirlendi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), 2019 yılı telsiz ücret tarifesini belirledi

"TELEKOMÜNİKASYON hizmeti için devlete ödenmesi gereken tutar" olarak  tanımlanan telsiz kullanım ücret tarifesi, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme  Kanunu uyarınca her yıl olduğu gibi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu  tarafından 2019 yılı için tespit edildi.

Kurul kararına göre, bu yıl telsiz ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenen yüzde 23,73'lük yeniden değerleme oranında artırıldı.

Kararla kullanılan mobil telsiz ruhsatname ücretleri 52,05,  tekrarlayıcı telsiz ruhsatname ücretleri 260,35, sabit telsiz ruhsatname  ücretleri ise 130,18 liraya yükseldi.

Bir noktadan birçok noktaya erişim sistemi ruhsatname ücretleri, her  baz istasyonu için 260,35, sistemdeki her abone için de 26,06 lira olarak  belirlendi.

 Bu yıl için telsiz kullanım ücretleri de LF, MF ve HF karasal  sistemleri için 260,35 lira olurken VHF, UHF ve SHF karasal telsiz sistemleri  için 26,06 ile 104,14 lira arasında uygulanacak.

Mobil cep telefonu abonelerine ait telsiz ruhsatname  ve kullanma  ücretleri bu yıl 27,86 lira olarak uygulanacak. Uydu yayın ve haberleşme altyapı  sistemlerinden alınan telsiz ruhsatname ve kullanma ücretleri de aynı oranda  artırılarak sabit ana yer istasyonları için 2 bin 603,51, uydu mobil telsiz  telefon aboneleri için 39,05 lira olarak tespit edildi.

17 Oca 2019 - 12:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber