'Tek merkeze odaklanarak büyümek doğru değil'

Turizm sektörünün yatırımcıya sempatik geldiğini ancak işin içine girdikten sonra gerçeğin görüldüğünü söyleyen Alaiye Hotels Genel Müdürü Selim Soylu, "Belki belli bölgelerde yatırım ihtiyacı olabilir ancak tek merkeze, tek bir noktaya odaklanarak büyümek doğru değil" dedi

5 YILDIZLI Alaiye Resort & Spa Hotel ve 4 yıldızlı Alaiye Kleopatra Hotel'in ardından 3'üncü otel yatırımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Alaiye Hotels Genel Müdürü Selim Soylu, "Otellerimizin sahibi Hasan Uysal yeni bir otel daha satın aldı. Jasmine Beach Resort gruba katılan 3. tesis oldu. 2015 yılı itibariyle Alaiye logosuyla hizmet verecek" dedi. Soylu ile geride bıraktığımız yılı, grubun 2014 hedeflerini ve sektörde yaşanan sıkıntıları konuştuk. Selim Soylu, TurizmdeBuSabah'a şunları söyledi:

"KONTROLSÜZ YATAK ARTIŞI VAR"

"Geçen yıl çok zor bir sezon oldu. Gezi olayları ve Ramazan Ayı'nın Temmuza gelmesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadık. Sektörde bu kadar zorlandığım bir temmuz ayı hiç hatırlamıyorum. Tabii rekabet günden güne kızışıyor. Bu kadar arz yaratmak çok doğru değil. Kontrolsüz bir yatak artışı var. Böyle bir ihtiyaç da yok aslında.
Sektör algımız ışıl ışıl. Rengarenk bir sektör. Turizm sektörü denilince herkesin yüzünde bir gülümseme oluşuyor. Çünkü işin içinde eğlence ve tatil var. Dolayısıyla bu sektör çok sempatik geliyor. Bunun psikolojik bir etki yarattığını düşünüyorum ve insanlar bu işi yapabileceklerini düşünüyorlar. Basit bir algı içinde değerlendiriliyor. Oysa yatırımcılar işin içine girdikten sonra gerçeği görebiliyor. Çok iyi bir araştırma yapılmıyor. Ben şu ana kadar fizibilite yapan görmedim. Yapar mıyız evet yaparız şeklinde bakılıyor. Bu iş hem yeni yatırımcıyı hem de bizleri zorlayacak noktaya geldi. Bu bir kamu yönetimi. Orada bu disiplini göremiyoruz. Öte yandan serbest piyasa ekonomisinde 'bunu yapma' dememiz mümkün değil. Belki acı bir tecrübe yaşayacağız ve canımız yanacak; o zaman bu hataları yapmamamız gerektiğini öğreneceğiz.
Belki belli bölgelerde yatırım ihtiyacı olabilir ancak tek merkezli, tek bir noktaya odaklanarak, aynı topraklarda büyümek doğru değil. Başka bölgelerde farklı niteliklerde yatırımlar hayata geçirilebilir. Farklı konsept ve sunumlar olabilir ama herkesin bildiğini yapmak zaten küçük olan pastaya bir ortak daha çıkmasından başka bir şey sağlamıyor.

"AMACIMIZ DOĞRU FİYATLA OTELLERİ DOLDURMAK"

2013 yılında pax hedeflerimizin üzerine çıktık ancak kar hedeflerimizi tutturamadık. Yüzde 5-6 civarında kayıplarımız oldu. Bu da büyük ölçüde temmuz ayındaki fiyat kayıplarımızla ilgili. Sektörde pax toparlamak dünyanın en kolay işi gibi görünüyor ama önemli olan ne kadar para kazandığınız. Biz şirket olarak bu hedefi esas alarak çalışıyoruz. Oteli doğru fiyatlara doldurma hedefindeyiz.
Ağırlıklı pazarımız Avrupa. Burada sırasıyla Almanya, Hollanda ve İngiltere geliyor. Elbette herkesin olduğu pazarlarda biz de varız. Rusya'da da varız. Tabii amacımız hedefleri tutturmak ve biz de bu hedefleri tutturuyoruz. Umarım bu 2014 yılında da devam eder.
2013 yılında Kleopatra'da ciddi renovasyon yaptık. Tesisi kapattık. Komple yıktık. Yeniden yaptık. 122 odalı 4 yıldızlı bir tesisti. Alaiye Resort 7'inci sezonunu bitirdi ve her sene yenilikler yapıyoruz. Ancak 2 yıl sonra bu otelimizde de ciddi renovasyona yapacağız. Yeni otelimiz Jasmine Beach Resort bu yıl kendi ismiyle gidecek, 2015 yılında ciddi bir renovasyonla Alaiye bünyesine katılacak. 2014 hedefi olarak 2013 paxlarını yakalayarak kar marjlarını artırmayı planlıyoruz."

11 Şub 2014 - 14:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber