'Tazelenme' öğrencileri harıl harıl

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Zeynep Onur, ‘Alanya Altmış Artı Tazelenme Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi

İLK defa Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) başlattığı Tazelenme Üniversitesi’nin zincirinin Alanya’daki kampüsüne AHEP’in ev sahipliği yaptığını anlatan Onur, “Bu üniversitenin amacı, altmış yaşının üstündeki insanlara bir sosyal yaşam alanı oluşturabilmesidir. Aldıkları tıp dersleriyle de kendileriyle ilgili daha bilgili olabilmeleri amaçlanıyor. 2017 yılında başlayan AHEP’in Tazelenme Üniversitesi'nin birinci yarı yılı bitti. İkinci yarı yıla başladık. Bu dört yıllık bir üniversite, biz birinci yılını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki sene tekrar kayıt alacağız. İlk öğrencilerimiz 2. sınıfta olacaklar. Altmış artı tazelenme üniversitesi herkese açıktır, okur yazar olmak yeterli ve hiç bir ücreti yok” şeklinde konuştu. Tamamen gönüllülük esasına göre yürütülen bir program olduğunu belirten Onur, “Öğrencilerden ücret alınmıyor, burada eğitime katkı koyan hocalara da bu hizmetinden dolayı ücret ödenmiyor” diye konuştu. 
‘ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ’
Üniversitenin öğrencilerinden emekli öğretmen Nermin Günebakan, “Tazelenme Üniversitesi'ni gazetede görünce hemen kayıt oldum. Başlarda giderken pek ümitli değildim, devam etmem diyordum fakat bu kadar güzel bir yer olduğunu tahmin edemedim. Arkadaşlarla kısa sürede kaynaştık, çok güzel bilgiler öğrendik. Zeynep hocamızın bize gösterdiği yakınlığın da bunda çok faydası oldu. Orda çok güzel bir atmosferimiz var. Ben öğrenciyim ama aynı zamanda erkeklere el işi ve örgü dersi verdim. Arkadaşlarımız orda örgü örmesini öğrendiler. Nasıl yapalım diye düşünürken birden askerlere atkı yapma fikri geldi aklımıza ve bizimde böyle bir sosyal projemiz olsun istedik. Oradaki bayan arkadaşlarda buna seve seve katıldılar. Hep beraber askerlerimize atkı ördük, 52 adet atkıyı tamamladık ve daha sonrasında da evlerimizde pasta yaptık. Dışardan da Hancı Pastanesi, Saray Börek, Harman Pastanesi pasta vererek katkıda bulundular. Biz bunları koliledik ve Çukurca Çığılı Sınır Karakolu’na gönderdik. Daha sonra onları aradık ve komutanlarıyla görüştük, askerlerin çok mutlu olduklarını, anne ve baba eli değen atkıların onları çok sevindirdiğini bize ilettiler. Biz de çok mutlu olduk. Orada güzel şeyler yapıyoruz, 60 yaş artıları bekliyoruz, bize katılsınlar, genişleyelim, çok güzel işler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

06 Mar 2018 - 23:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber