"Takdiri ilahiyi çocuğuma anlatın!"

Başbakan Erdoğan'ın Muş mitingi için Kayseri'den yola çıkan ve Kırşehir'de otobüslerinin devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memuru için dün tören düzenlendi

TÖRENDE TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un "Takdir-i ilahi. Metin olun” sözlerine şehit polisin i Esma Kılıç, 2 yaşındaki kızı Ceylin Zehra’yı göstererek, "Takdir-i ilahiyi çocuğuma anlatın” diye tepki gösterdi.
3 polis şehiti için Kayseri’de havanın yağışlı olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü yerine, Dünya Ticaret Merkezi salonunda hazin bir tören düzenlendi. Meslektaşlarının da gözyaşı döktüğü törene Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından çelenk gönderildi. Törene Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, Vali Orhan Düzgün, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, yüksek rütbeli subaylar, polis müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, MHP İl Başkanı Mete Eke, şehitlerin silah arkadaşları ve şehit yakınları, çeşitli oda, kurum ve kuruluşların yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

HAMİLE EŞTEN AĞIT 

Kırşehir’den alınan ve Türk bayrağına sarılı cenazeler Kayseri’ye getirilmeden önce, Dünya Ticaret Merkezine 3 yıllık polis memuru Ömer Aktaş’ın Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak çalışan 3 aylık hamile eşi Dilara Aktaş ve yakınları geldi. Eşi için ağıtlar yakan genç hemşireye omuzlarından tutan bir kadın polis ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

ACILI EŞ: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM 

Törene daha sonra şehit polis Abdullah Kılıç’ın, yine ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olan eşi Esma Kılıç, 2 yaşındaki kızı Ceylin Zehra ile geldi. Esma Kılıç, "Biz buradayız, benim kocamı bu yağmurda oralara gönderenler nerede?” diyerek kendisine başsağlığı dileyen, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu protokole "Hakkımı helal etmiyorum” bağırdı.

''TAKDİRİ İLAHİYİ ÇOCUĞUMA ANLATIN''

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un "Takdir-i ilahi. Metin olun” sözlerine Esma Kılıç, 2 yaşındaki kızı Ceylin Zehra’yı göstererek, "Takdiri ilahiyi çocuğuma anlatın” diye tepki gösterdi.

CEYLİN BABASININ FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Minik Ceylin de annesinin ve yakınlarının kucağında iken sürekli babasının yakalara takılmak üzere yaptırılan fotoğrafını öpmesi dikkati çekti.
Bekar olan polis memuru Resul Erdal Aydemir’in annesi Hatice Aydemir de, "Benim oğlum bekardı. Onu evlendirecektik. Bu yağmurda yaşta bizim çocuklarımızın Muş’ta ne işi var. Oralarda devletin polisi yok muydu?” diye bağırdı.
Daha sonra cenazeler merkeze getirildiğinde ortalık ana baba gününe döndü. Çevik kuvvet polisleri arkadaşlarının tabutunu taşırken ağladı. Şehit yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılarak, kendilerinden geçti. Bu sırada bayılan 3 şehit yakınına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.
Kuran’ı kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Polisinin acı bir gün yaşadığını, 3 genç polisi elim bir kazada kaybettiklerini söyledi. Daha sonra şehit polislerden Abdullah Kılıç’ın cenazesi Sivas’a gönderilirken, Resul Erdal Aydemir ile Ömer Aktaş’ın cenazeleri ise Kayseri’de Hunat camisinde kılınan ve İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş’in de katıldığı namazın ardından, Şehir Mezarlığı içindeki Polis Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, daha sonra Kayseri’de toprağa verilen polis memurları Resul Erdal Aydemir ile Ömer Aktaş’ın evlerine taziye ziyaretinde bulundular.

SU BİRİKİNTİSİ NEDENİYLE MİDİBÜS DEVRİLMİŞ

Öte yandan polislerin bulunduğu Isuzu marka 2014 model midibüsün sürücüsü polis memuru B.Y’nin, kaza sırasında süratinin 70 kilometre olduğu, ancak Mucur ilçesi girişinde yoldaki su birikintilerinden birine girdiği sırasında direksiyon hakimiyetini kaybedip, refüje yattığı belirlendi. Polis midibüsünü süren ve olay sırasında kendisi de yaralanan B.Y’nin tedavisinin yanı sıra psikolojik destek de aldığı ifade edildi.

11 Mar 2014 - 12:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber