Suriyeli bakire kadınlar satılıyor iddiası

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriye'den Türkiye'ye kaçan bakire genç kadınların beş bin liraya alınıp, satıldığını iddia etti

KONFERANSA

katılmak üzere Almanya'da bulunan 21'inci Yüzyıl TürkiyeEnstitüsüBaşkanı ve 21'inci Yüzyıl Dergisi Editörü Prof. Dr. Ümit Özdağ katıldığı programda ilginç iddialarda bulundu. Özdağ, Suriyeli bakirekadınların Türkiye'de beş bin liraya alınıp satıldığını iddia etti. Kendisine yöneltilen Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler ile ilgili sorulara Prof.Dr. Ümit Özdağ, uluslararası standartların sınıra 70 kilometre uzaklıkta misafir edilmesini öngördüğünü belirtirken şöyle dedi: "Ama Türkiye'de her yere dağıldılar. Ayrıca kim olduğuna bakılmadan Türkiye vatandaşlık kimliği veriliyor. Mülteci alırken doğru dürüst bir planlama yapılmadığı için, Ağustos ayında kadınları bir aylık bebeği ile dilendiriyorsunuz. En kötüsü de bakireler, 5 bin lira'ya alınıp satılıyor. Köy düzeyine inen bu planlamayla bu duruma gelindi." 

DAVUTOĞLU YÜZDE 45 OY İSTİYOR

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimlerde yüzde 45 oy istediğini söyledi. Duisburg Merkez Ülkü Ocağı'nda konferans veren Prof.Dr. Özdağ, AK Parti Hükumeti ve 'Çözüm süreci' ile ilgili konuştu. Duisburg Merkez Ülkü Ocağı Başkanı Eren Yakışır'ın ardından konuşan Prof.Dr. Ümit Özdağ, Ortadoğu'daki sıcak gelişmeleri, Türkiye ile Suriye, Irak ilişkilerini ve AK Parti Hükümeti'nin icraatlarını anlatan sunum yaptı ve ardından kendisini izlemek için salonu dolduranlardan gelen soruları yanıtladı. Salondan gelen bir soru üzerine Ak Parti'nin gelecek Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler açışından büyük bir sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Özdağ, şöyle dedi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başbakan Davutoğlu'nun seçim hedefi bir birinden ayrılıyor. Başkanlık sistemini hedefleyen cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi seçimde yüzde 50'nin üzerine çıkmak, başbakan Davutoğlu'nun ise yüzde 45. Sebebi de, yüzde ellinin üzerine çıkarsa Davutoğlu'nun başbakanlığı gidecek, başkanlık rejimine geçilecek. Oy oranı yüzde 45'te kalırsa, Davutoğlu'nun başbakanlığı devam edecek, Türkiye parlamenter sistemde devam edecek" diye konuştu.

"CHP CİDDİ OY KAYBINA UĞRAYABİLİR"

Gelen soruları yanıtlayan Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi: "Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini oldukça önemsiyorum. Gelecekte Van'a belki de Hakkari ve Diyarbakır'a giderse de onun için de dua ederiz. Zira Güney Doğu Anadolu'da devletten ümidini kesmiş, Türkiye Cumhuriyeti bölgeden çekiliyor, bizi PKK'nın eline bırakıyor diye düşünenlere büyük bir umut oldu, bunu gördüm. Bu da çok önemli. Bölgedeki gelişmelerden dolayı MHP'nin genel oylarında bir yükselmenin olduğu zaten görüldüğünü söyleyebilirim. Ama bu yükseliş ne kadar olur ona bakacağız. Buna karşılık CHP'de ciddi oy kaybı yaşanabilir. Partideki ulusalcı olarak bilinen milletvekillerinin ayrılma durumu ve aday gösterilmeme ihtimalini göz önünde tutarsak MHP, CHP'den ciddi bir oy bekliyor. Ama MHP'ye CHP'den gelecek oy ise yaramıyor, MHP'ye gelmesi gereken oy vatansever olarak AKP'ye gitmiş olan kitle ve yeni oyların gelmesi önemlidir. CHP'nin de açılım sürecine destek vermesi neden Deniz Baykal kaseti çıktı Sorusunu akla getiriyor. Baykal, yüzde 25 kemik oylarla milli muhalefeti temsil ediyordu." Bir izleyicinin sorusu üzerine Özdağ şöyle konuştu: "PKK'nin bitmesi için İmralı'da Öcalan ile pazarlık yapmak yerine Türkiye'nin, Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ı da İmralı'ya getirebileceğini göstermesi gerekiyor. AKP'yi yönetenler, PKK ile kısmi özerlik konusunda anlaştılar, hatta bunun haritası bile hazırlanıyor. Ama bunu AKP, kendi grubuna bile açmaya cesaret edemiyor odalarda tartışıyorlar. Bundan dolayı gelecek seçimler için belirleyeceği milletvekili adaylar üzerinde gece gündüz çalışıyor“ şeklinde cevaplayan Özdağ, toplantı sonrası habercilerin sorularını yanıtlarken de, “AKP hükumeti açılım süreciyle ilgili planlarını seçim öncesi ortaya koymayacağını düşünüyorum, bunu yaparsa çok büyük oy kaybına uğrar. Hükümet süreci daha çok oyalamayla geçirmek isteyecektir. PKK da, tam aksine taleplerinin seçim öncesi karşılanmasından yana, seçim sonrası yeni anayasa da kayıt altına alınmasını isteyecek." ATATÜRK SEVGİSİ ARTIYOR

Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Atatürk büstleri yakılıyor, silinmek mi isteniyor" sorusuna şu şanıtı verdi: "Atatürk sevgisi azalmıyor, giderek çoğalıyor. Bunu milli bayramlarda ki tepkilerden çok net görüyoruz. Ne kadar baskı yapılırsa Atatürk'e olan sevgi ve bağlılıkta o kadar arttığını görüyoruz. Alparslan Türkeş vefatından bir saat öncesinde katıldığı bir düğünde, en son siyasal demeci rahmetli Atatürk ile ilgilidir. Ayrıca Türk tarihinde asla unutulmayan Bilge Kağan 1270 yıl önce öldürüldü ve hala ismini hatırlıyor ve adını çocuklarımızın adına veriyoruz.1270 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan'ı, Abdullah Gül'ü ve Ahmet Davutoğlu'nu kim hatırlayacak." Özdağ o sırada çalan bir telefon olduğunu görünce "Telefon Ankara'dan değil de mi Kesin o konuşmayı mi diyorlar” diye espiri yaptı.

Kaynak:DHA

01 Ara 2014 - 16:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber