Sosyal medyadan hakaret edenlere ceza geliyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sporla ilgili hakaret ve şiddet içerikli paylaşım yapanlara, 5 bin liraya kadar para cezası ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma açtı

ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı harekete geçti. Daire Başkanlığı tarafından kurulan özel ekibin saptadığı, sosyal medya üzerinden sporla ilgili "şiddet" ve "hakaret" içeren paylaşımlarda bulunan yaklaşık bin kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

SPOR MÜSABAKALARINDAN MEN CEZASI ALACAKLAR

Yapılan inceleme sonucunda " hakaret " ve "şiddet " içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilen kişiler hakkında hem ceza, hem de idari yaptırım cezası verilecek. Ceza alacak kişiler, 5 bin liraya kadar idari para ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanırken, spor müsabakalarından men cezası alacaklar.

25 Eyl 2017 - 15:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber