Sona yaklaşıldı

AÜ'ye bağlı yapımı devam eden Alanya Mühendislik Fakültesi'nde yemek düzenlendi

 AKDENİZ Üniversitesi'ne bağlı olarak inşaat yapımı devam eden Alanya Mühendislik Fakültesi'nde, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan hayırsever iş adamı Serhat Kayış dün bir yemek düzenlendi. Fakülte binasının hayırseverleri olan, Serhat Kayış'ın babası Rafet Kayış'ın da katıldığı yemeğe, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ALTSO) Kerim Aydoğan, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Akın Altun, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Başkan adayları Mehmet Şahin ile Mustafa Tuna, ALTSO yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Yemeğin ardından söz alan Dekan Altun, önümüzdeki dönemde öğrenci almaya başlayacak olan Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi hakkında davetlilere bilgi verdi. Altun, "Fakültemizi uzun zamandır bitirmeye ve eğitime açmak için çabalıyoruz. Burada bize destek veren öncelikle hayırseverlerimiz olan Serhat Kayış, Rafet Kayış'a ve bu aşamaya gelmemizde bize destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Fakültemizde, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği,  Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır" dedi. Altun, 2013- 2014 Öğretim Yılı’nda bu bölümlere ilaveten Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümlerine öğrenci alınması için yazışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Daha sonra söz alan Kaymakam Özdemir de, eğitime yapılan yatırımın sadece bu dünya için değil bu dünyadan sonraki yaşamda da insanların dua almasına vesile olacağına işaret etti. Özdemir, baba oğul Kayış ailesinin de bu hayırlı hizmeti yaptığını ve kendilerine şükran borçlu olduklarını söylerken, ALTSO ve Kestel Belediyesi gibi kurumların yükseköğrenimde lokomatif görevi yaptıklarını sözlerine ekledi. Son olarak söz alan ve Mühendislik Fakültesi’ne ismini veren Rafet Kayış, projeye başlamadan önce oğlu Serhat Kayış'tan aldığı öneri karşısında duygulandığını belirtti. Kayış, "O zaman oğluma ‘Bu inşaatı hiç aksatmadan tamamlayacak isek başlayalım’ dedim. O da bana ‘Baba ne yapar eder gerekirse kredi alırız ama senin adına oğlun olarak bu fakülteyi yaparım, sen merak etme’ demişti. Bugün çalışmaların son hızla sürdüğünü görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

05 Haz 2013 - 13:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber