Sömestr tatili ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman?

Sömestr tatili için öğrencilerin geri sayımı devam ediyor. İnternet üzerinden konuyla ilgili detayları araştıran öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamayı sorguluyor. 15 tatil ne zaman sorusuna cevap veren Milli Eğitim Bakanlığı, okulların kapanacağı tarihi ilgili kişilerle paylaştı. Peki, sömestr tatili ne zaman başlayacak? İşte, okullar ne zaman kapanacak sorusunun cevabı

OKULLAR ne zaman kapanacak sorusu merakla araştırılmaya devam ediyor. Sömestr tatilinin başlayacağı tarihe göre işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar, konuyla ilgili detayları merak ediyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

TEKLİ EĞİTİM GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), orta vadeli programda da yer alan ikili eğitimden tekli eğitime geçiş kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Bakanlıkça 2018 yılı bütçesiyle ilgili hazırlanan kitapçıkta yer alan bilgiye göre, 2019’a kadar tüm okulların ikili öğretimden tekli öğretime geçiş için arsa ihtiyacı arttı. MEB, bu hedefin gerçekleştirilmesi için arsa ihtiyacını karşılamak amacıyla kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

MEB, mevcut eğitim kurumları ve imar planlarındaki eğitim alanlarıyla ilgili güncel coğrafi verilerin toplanarak, veri tabanında saklanması ve karar destek mekanizması oluşturulmasını da amaçlıyor.

Büyükşehirlerde devam eden yeniden yapım danışmanlık hizmetlerinin 2018 içerisinde tamamlanacağını öngören Bakanlık, yapım işlerinin devamını sağlamak ve 2019'da ülke genelinde tekli eğitime geçiş hedefini gerçekleştirilmek için Türkiye genelinde yeniden yapım danışmanlık hizmetlerinin ihale edilmesi ve başlatılmasını planlıyor.

Bakanlık, yeni eğitim yapılarının güvenli, ekonomik, estetik, konforlu, herkes için erişilebilir olmasını sağlayacak şekilde, enerji, tasarruf ve hijyen koşullarının da ön planda tutulduğu yeni tip projeler üretecek. Yeni okul projeleri, modern ve estetik mimari görünüme de sahip olacak.

Tip projelerin elde edilmesiyle Türkiye'de farklı ısı ve iklim bölgelerine uygun elektromekanik projelerin yanı sıra farklı deprem bölgeleri ve farklı zemin sınıflarına göre de statik açıdan alternatifli projeler geliştirilecek.

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

İstanbul'da ikili eğitim yapan okullarda dersler en erken saat 08.00'de başlayacak. İstanbul Valiliği'nden alınan kararla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimizce 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilimizde ikili eğitim yapan anaokulu ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken sabah 08.00’da başlamasın kararı alınmıştır”

2018 YILINDA YAPILACAK RESMİ TATİLLER

- 1 Ocak Yılbaşı (Pazartesi günü) resmi tatil
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)
- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)
- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil
- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü) 
- 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar günü)
- 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil
- 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil
- 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil
- 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil
- 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil
- 28 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar günü)
- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü) resmi tatil

30 Kas 2017 - 18:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber