''Sistem kurmak zorundayız''

Alanya Şoförler Odası tarafından bir kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi

- Erkan UYSAL

KEYF-İ Ala Osmanlı Mutfağı'ndaki kahvaltıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Büyükşehir Belediyesi 

Ulaşım Komisyonu Başkanı Ramazan Etli, Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Antalya  Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile odanın taksici üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Başkan Akkaya, Alanya'da toplam 54 taksi durağı bulunduğunu söyledi. Akkaya, "Bunun yanında nakliyeci, kamyoncular var. Nakliyeciler sanayi bölgesinde yoğunlaşıyor. Kamyoncularla ilgili bir garaj yeri maalesef mevcut değil. Bunlar odamızın önünde ve Konaklı Mahallesi'nde konuşlandırılıyor. Esnafın en çok sıkıntı çektikleri konulardan birisi turizm bölgesi olduğumuz için yasa dışı taşımacalık faaliyetleri. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'den yasa dışı taşımacalık konusunda etkin denetimler bekliyoruz. Bunun dışında alım satımlarla ilgili konularda esnafın Antalya merkeze uzak olmaları nedeniyle gidip gelmeleri zaman alıyor. Alanya merkezde alım satım ve plaka takma ve çekme işlemlerinin yürütülebilmesi esnafa zaman kazandıracaktır. Yazıhanesi olmayan bazı taksi durakları var. Bununla ilgili Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile bu sorunların halledilmesi gerekiyor. Denetim konusu büyük bir sorun. Alanya merkezinde taksiler yoğunlaşıyor. Alanya merkezdeki taksilerin büyük bir çoğunluğu da 25 Metrelik Yol ile Atatürk Caddesi üzerinde faaliyetlerini yürütüyor. Şehir merkezinde yaklaşık 680 taksi mevcut. Biz ana cadde üzerinde bekleme yapılmaması ile ilgili konusunun yeniden değerlendirilmesi taraftarıyız" dedi.

'MEVZUATIMIZ OLMASI GEREKİYOR'

Erçin de, "Büyükşehir Yasası'ndan 

önce ulaşımla ilgili konularda Antalya Büyükşehir Belediyesi sadece merkezde sorumlu bir belediye iken şimdi Antalya'nın tamamından sorumlu. İlçelerde bir çalışma, düzen vardı. Alanya'nın, Manavgat'ın Gazipaşa'nın kendisine göre bir sistemi vardı. Antalya bir büyükşehir ve tamamı bir bütün olarak ele alındığında öncelikle bu düzenlemenin Antalya'nın tamamında bir bütün olarak ele alınması gerekiyordu. Bunun için bir mevzuat düzenlemesi gerekiyor. Kaş, Gazipaşa, Alanya, Manavgat'taki toplu taşıma araçlarındaki bütün esnafın aynı mevzuat içerisinde birlilte çalışması gerekiyorduu. Bu nedenle büyükşehir belediyesi olarak öncelikle 8 yönetmelik çalışması yaptık. Bu yönetmeliklerden birisi taksicilerle ilgili. Önce de bir yönetmelik vardı ama revizyon gerekiyordu, bu yapıldı. Bu 8 yönetmeliğin 6'sı meclisten geçti. Taksi Yönetmeliği yayınlandı. Yönetmelik yayınlandıktan sonra birkaç talep geldi. Bunları da cuma günü yapacağımız toplantıda masaya yatıracağız. Çıkarılacak olan yönetmelik esnafın işini kolaylaştırmak, vatandaşa daha iyi hizmet vermek amacıyla hazırlandı. Rent a carlar ile ilgili yönetmelik çalışmasına da en kısa zamanda başlayacağız. Her şeyden önce biz bir sistem kurmak zorundayız. Bu sistemi Antalya'nın her yerinde aynı uygulamak zorundayız. Bunun için öncelikle bir mevzuatınız olması gerekiyor. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak meclisten çıkan bir yönetmelikle bunu sağlamış olduk" diye konuştu.

11 Ara 2014 - 08:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber