‘Sipahioğlu neden AKP’ye geçti’

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Abil Gündoğdu, Alanya'da yaşanan otopark sorununa ve Dim Üzümlü konusuna değinerek Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu eleştirdi.

Alper KUTAY Alanya Belediyesi’nin Dim Üzümlü’den getirilecek içme suyunu taşıyan boruların yenileme parasını vatandaştan talep ettiğini hatırlatan Gündoğdu, “Alanya halkı 13 milyon TL’lik bir faturayla karşı karşıya bırakıldı. Sipahioğlu, Üzümlü’den su getirecek boruların parasını belediyenin standart gelirlerinden karşılamak yerine vatandaşa ödetiyor. Halka su getirmek belediyelerin asli görevleri arasındadır ve standart gelirleriyle önce bu gibi hizmetleri sağlar” dedi. ‘NEDEN HÜKÜMETTEN PARA İSTEMEDİ?’ Gündoğdu, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’de bu gibi bir uygulamayı kaç belediye yapıyor? Alanya Belediyesi hem suyu vatandaşa getirtiyor, hem de suyu halka pahalıya satıyor. Alanya halkı bu duruma tepkili ve tedirgin, çünkü belediyenin aldığı her karar artık vatandaşa ek bir maddi külfet olarak yansıyor. Belediyenin 112 milyon TL’lik 2012 bütçesi ile Üzümlü’den gelecek olan suyun boru hatları parası karşılanamaz mıydı? Ya da merkezi hükümet veya Devlet Su İşleri (DSİ) bir katkı sağlayamaz mıydı? Sipahioğlu 12 Temmuz 2009’da AKP’ye geçerken, ‘Benim AKP’ye transferimin tek nedeni, iktidarın nimetlerini Alanya için kullanmaktır’ dememiş miydi? ‘AKP’YE NEDEN GEÇTİĞİNİ AÇIKLA’ Şimdi Sipahioğlu’na şunu soruyoruz. Sizin de partiniz olan AKP iktidarının Alanya’ya verdiği nimetler ve katkılar nerede? Ne için partinizi değiştirdiniz? Sipahioğlu ve Alanya Belediyesi vatandaşa hizmet değil, bu gibi uygulamalarıyla zulmediyor. Ayrıca, otopark sorunu hala çözülmeyi bekliyor. Her sokak arası otopark oldu. Vatandaşlarımız katlanarak artan yüksek otopark ücretlerinden bıktı. Otoparklar artık trafik düzenleme maksadını aştı ve vatandaşımızın cebini yakıyor. Alanya Belediyesi'nin bu duruma acilen bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Eğer bir çözüm üretilmezse, vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve haklarını aramaya davet ediyoruz.”

#

20 Nis 2012 - 00:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber