Sınavı kazanan çıkmadı

Liberya’da bu seneki üniversiteye giriş sınavını hiçbir öğrenci geçemedi

Liberya’da bu seneki üniversiteye giriş sınavını hiçbir öğrenci geçemedi.  Liberya eğitim bakanı hiçbir öğrencinin başarılı olamamasına inanamadığını açıkladı. İki devlet üniversitesinden biri olan Liberya Üniversitesi’nin uyguladığı giriş sınavında 25 bin lise mezunu başarısız oldu. Bir üniversite yetkilisi, öğrencilerin isteksiz olduklarını ve İngilizce bilgilerinin yetersiz kaldığını söyledi. Ülkedeki BBC muhabiri ise giriş bedeli 25 dolar olan sınavdan tüm öğrencilerin kalmasının daha önce eşi benzeri görülmemiş bir olay olduğunu belirtiyor. Hali hazırda kapasitesinin üstünde öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite, gelecek ay yeni akademik yıl için açıldığında hiçbir birinci sınıf öğrencisi olmayacak. Öğrenciler ise sonucun inanılmaz olduğunu, ve sukutuhayale uğradıklarını söyledi.Nobel barış ödüllü Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf, ise iç savaş nedeniyle eğitim sisteminin “darmadağın” olduğunu, ve geliştirilmesi için çok çaba harcanması gerektiğini kabul etmişti

28 Ağu 2013 - 10:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber