Şehidin parası ona ödendi, ailesi isyan etti!

Şehidin parası boşanma davası açan eşine ödenince, ailesi isyan etti

DİYARBAKIR-Bingöl Karayolu’ndaki Mermer Jandarma Karakolu’na PKK terör örgütünce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan jandarma uzman onbaşı 26 yaşındaki Sabri Acem için 96 bin liralık ölüm yardımı boşanma davası açan eşi Ayşegül Acem’e ödenince aile isyan etti. Şehidin babası Erkan Acem, kendilerine ödenmesi gereken parayı, mahkemenin tedbir kararına rağmen cenazeye bile gelmeyen Ayşegül Acem’in almasına tepki gösterdi.
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaşayan Sabri Acem, 2014’te Ayşegül Acem ile evlendi. İddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle düğünden 2 ay sonra genç kadın evini terk edip 23 Eylül 2014’te boşanma davası açtı, eşi ise girdiği sınavları kazanarak Jandarma Uzman Onbaşı oldu. Sabri Acem, 2015’te Ölüm Yardım Beyannamesi doldurup, ’Görevdeyken ölmesi halinde ölüm yardımının babası, annesi ve kardeşine ödenmesini’ talep etti. Boşanma davası devam ederken, uzman onbaşı Sabri Acem PKK’nın 24 Mart 2016’da karakola düzenlediği bombalı saldırıda şehit oldu. Baba Erkan Acem (49) ile anne Seval Acem (48), devlet tarafından oğlu için verilen yaklaşık 96 bin TL’lik ölüm yardımının, boşanma aşamasındaki eşi Ayşegül Acem tarafından çekildiğini öğrenince şoke oldu.



’CENAZESİNE BİLE KATILMADI’
Oğlunun verdiği beyanında yardımın anne, baba ve kardeşlerine verilmesini istediğini belirten Erkan Acem, bu konuyla ilgili 11 Nisan’da Mersin 3’üncü Aile Mahkemesi’nin de ihtiyati tedbir kararı aldığını söyledi. Ancak bunlara rağmen yaklaşık 96 bin TL’nin boşanma davası açan Ayşegül Acem’in hesabına yatırıldığını, paranın da 27 Nisan’da hesaptan çekildiğini ifade eden baba Acem şunları söyledi:
"Ortalığa çıkıp ’Ben mirasçısıyım’ diye bankadan 96 bin lirayı, biz cenazemizle, yasımızla, taziyemizle uğraşırken alıp gidebiliyor. Oğlum operasyonlara çıkarken, orduda el yazısı ile mirasçılarını belirttiği beyannameyi imzalamış. Şehit düşmesi durumunda anne, baba ve kardeşini hak edeceği parayı almasını belgelemiş. Bu kadın şimdi de oğlum vefat ettikten sonra ortaya çıkıyor, ’Ben mirasçısıyım’ diyerek, parasını çekebilecek kadar kendini düşürebiliyor. Cenazeye katılmadı ve ordudan kendini aradıklarında ise ’Boşanma aşamasındayım, gelmeyeceğim’ demiştir. Bu lafı da kullanmıştır."

’SOYADIMI TAŞIMASINI İSTEMİYORUM’
Adaletin yerini bulmasını istediğini söyleyen Erkan Acem şöyle devam etti:
"Bu şahısın benim soyadımı taşımanı istemiyorum. Bütün haklarını kullanacağını söyleyip diğer yerlere başvuruyormuş. Ben devlet yetkililerini göreve çağırıyorum. Benin oğlum bu vatan, millet ve bayrak için canını vermiştir. Fakat bu gibi onur incitici hareketler bizim yüreğimizi kanatıyor. 11 Nisan’da mahkemenin aldığı tedbir kararı var. Nasıl bir şekilde ödendiğini bilmiyorum. Ama bu 96 bin TL’nin Ayşegül Acem tarafından çekildiği sabittir."

’İÇİM YANIYOR’
Anne Seval Acem de adalet istediklerini belirterek, "Hak etmediği parayı aldı, Allah’ıma havale ettim. Hak etseydi, dizimin dibinde otursaydı da alsaydı, gözüm yok. Ama çocuğumun parasını hak etmeden aldığı için içim yanıyor. Yetkililerimiz bunu duysun" diye konuştu.

15 Haz 2016 - 14:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber