Seçmen kağıtları muhtarlıklarda

24 Haziran'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullanacak vatandaşların seçmen kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı

ALANYA'DA cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için güncellenen listeler ve seçmen bilgi kağıtları ilçe seçim kurulu tarafından muhtarlara teslim edildi. Seçimlerde oy kullanmak için gerekli olan seçmen kağıtlarını teslim aldıklarını dile getiren Tosmur Mahalle Muhtarı Yakup Gündoğan, vatandaşlara oy kullanımında aksaklık yaşanmaması için muhtarlıklardan seçmen kağıtlarını almaları konusunda çağrıda bulundu. Seçmen kağıtlarının dağıtımının 17 Haziran Pazar akşamına kadar bitirileceğini belirten Muhtar Gündoğan, "Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinin ardından seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılması işlemi başladı. İlçe Seçim Kurulu tarafından seçmen kağıtları bizlere 30 Mayıs 2018 tarihi itibariyle verildi. Vatandaşlar muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kağıtlarını alabilir. Hangi okul ve sandıkta oy kullanacaklarını öğrenen seçmenler gidip kolaylıkla oy kullanabilirler. Aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden hangi sandıkta, hangi numarada oy kullanacaklarını öğrenebilirler, kimlik veya sürücü belgesiyle seçimde oy kullanabilirler. Dağıtım işi en geç 17 Haziran Pazar akşamına kadar bitirilecek" diye konuştu.

31 May 2018 - 22:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber