Sahte gözlük sağlığınızdan etmesin

Yaz aylarının ortasındayken Alanya'da da tezgahları süsleyen ucuz güneş gözlüklerini kullanmak gözde kalıcı zararlara, hatta körlüğe bile neden olabilir

A.Naz YÜCEL
YAZ

aylarında güneş gözlüklerinin kullanımı da arttı. Göz sağlığını düşünenler kaliteli gözlükler alarak korunmaya çalışırken, kısık gözlerle dışarıda gezmek istemeyen ancak kaliteli gözlük almak yerine ucuz gözlüklere yönelenler de oluyor. Optik mağazalarının dışında da bazı işyerlerinin tezgahlarını süsleyen ucuz güneş gözlükleri bir yararı olmamasının yanı sıra  karanlık ortam nedeniyle göz bebeğinde küçülmeye de yol açıyor. Güneş gözlüğü satın alırken göz sağlığının önemsenmesini vurgulayan Optisyen Mümine Tufan, "Güneş gözlükleri güneş ışınlarına karşı en büyük gardımız. Eğer yüzde 100 ultraviyole koruyucu olmayan gözlükler kullanılırsa güneşin zararlı ışınları gözde kızarıklıkların oluşmasına neden olur. Bu gözlüklerin uzun süreli kullanılması gözde kalıcı zararlara, hatta körlüğe bile yol açabilir. Güneş ışınlarından korunmada özellikle piyasaya yeni çıkan güneş gözlükleri içerisinde organik camlı, ultraviyole filtreli camlar tercih edilmeli. Güneş gözlüğü almaya karar verirken gözlüğü ışığa karşı tutup aşağı yukarı oynatın. Eğer camda dalgalanmalar meydana geliyorsa gözlük camının düşük kalitede olduğunu anlayabilirsiniz. Güneş gözlüğü camının gözde tam koruma sağlayabilmesi için üstten yandan ve karşıdan yansıyan ışınlardan da koruyacak şekilde dizayn edilmiş olması önemli" dedi.

08 Ağu 2015 - 13:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber