Şahin'den fahri konsolosluk açıklaması

Litvanya’nın Fahri Konsolosu olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in 8 Aralık’taki Berat Töreni’ne Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius geliyor

Haber: Alper KUTAY

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Litvanya’nın Fahri Konsolosu olması nedeniyle 8 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek ofis açılış töreni ve resepsiyon hakkında bilgiler verdi. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’un da Konsolosluk Ofisi açılış programına katılacağını belirten Şahin, “Geçtiğimiz dönemde Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosluğu bize teklif edilmişti. Biz de Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na danışarak, onun onayıyla sürece başladık. Sağ olsun, sürecin tamamlandığını ve konsolosluğun onaylandığını geçtiğimiz günlerde Sayın Çavuşoğlu bildirdi. Biz de konsolosluk onaylandıktan sonra bir tören düzenleme kararı aldık” dedi.
DEV TÖREN 8 ARALIK’TA
Törene, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’u da davet ettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, “Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla 8 Aralık Cumartesi günü bir tören düzenleyeceğiz. Bu göreve beni layık gören başta Litvanya Cumhurbaşkanı’na, hükümetine, bu işin öncüsü olan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’a ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim. Fahri konsolosluk görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile oluyor. Bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Bugüne kadar üstlendiğimiz bütün görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık, mücadele ettik. Bu görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıp, Alanya’yı temsil edeceğiz” diye konuştu.
‘LİTVANLAR ALANYA’YI SEVİYOR’
Litvanya bölgesinde Türkiye’nin çok sevildiğini belirten Başkan Şahin, birkaç ay önce de konsolosluğun onaylanma sürecinde Litvanya’da fahri konsoloslar toplantısına katıldığını belirterek, “Orada gördüm ki Alanyalı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya’daki diyalogları en üst seviyeye çıkarmış. O toplantıda Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Sayın Çavuşoğlu’nu ne kadar sevdiğini anlatmıştı. İki ülke halkları arasında çok büyük sevgi var. Litvan halkı Alanya’yı çok iyi tanıyor ve seviyor. İki ülke arasındaki bu güzel ilişkiyi de Sayın Çavuşoğlu ile Litvanyalı Bakanı pekiştirmiş. Biz de bu ilişkilere bir nebze katkı sağlayabilirsek çok memnun oluruz. Görevimiz sadece Alanya’yı değil, Manavgat, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’yı da kapsıyor. İnşallah Alanya’yı mahcup etmeyip en iyi şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

04 Ara 2018 - 11:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber