Rusya Türkiye'yi düşünmeye başladı

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, son günlerde dillenmeye başlanan Bulgaristan'ın Güney Akım'dan ayrılması durumunda bu ülke yerine Türkiye'nin projeye dahil olabileceğini söyledi

DÜN Moskova'da gerçekleştirilen 21. Dünya Petrol Kongresi'nin kapanış töreni öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, gazetecilerin sorusu üzerine, Bulgaristan'ın Güney Akım projesinden ayrılması durumunda, bu ülke yerine borunun Türkiye'den döşenebileceğini, ancak bu konuda henüz bir görüşüme yapılmadığını söyledi.

Novak, yaptığı açıklamada “Teorik olarak böyle bir olasılık var, ancak bu konuda henüz görüşmedik. Ayrıca burada ekonomik açıdan ilk olarak Gazprom'un buna karar vermesi gerekir. Bu tür öneriler yapılırsa o zaman biz bu konuyu müzakere edebiliriz. Ancak Gazporm'dan henüz böyle bir öneri yok" dedi.
Güney Akım gaz boru hattı Karadeniz üzerinden Güney ve Orta Avrupa'ya Rus gazını ihraç etme yollarını çeşitlendirmek için planlandı. Projenin kara kısmındaki inşası için Rusya, Avrupa ülkeleri ile bir dizi hükümetler arası anlaşmalar imzaladı. İnşaat ilk olarak 7 Aralık 2012 tarihinde Anapa yakınlarında başladı ve ilk devreye 2015'in sonunda girmesi planlanıyor.
Hatırlanacağı üzere Bulgaristan, üyesi olduğu AB'nin baskıları sonucu, Güney Akım'ı geçici olarak durdurma kararı almıştı.

20 Haz 2014 - 12:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber