'RUHSATI YOK'

YENİ Alanya'nın dünkü sayısında yer alan "Kiralık sığınak!" başlıklı manşet haber büyük yankı uyandırdı. Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) Başkanı Ekrem Er'in, sahibi olduğu Happy Elegant Otel'in projesinde 'Sığınak' olarak gösterdiği bölümü dükkana dönüştürmeye başlaması, Er'in, sığınağı kiralamak için zincir marketlerle görüştüğü ve Başkan Çelik'in de bu duruma göz yumduğu iddiaları çok konuşuldu.

ÖZEL HABER/KERİM TOKSÖZ


'BAŞKAN SES ÇIKARMIYOR'
AKP Mahmutlar eski Belde Başkanı Muhterem Anılgan, Yeni Alanya'nın haberinin ardından şu iddialarda bulundu: Er, 'Sığınak' olarak gösterdiği bölümü şu anda dükkana dönüştürüyor. Bu duruma Mahmutlar Belediye Başkanı Çelik ses çıkarmıyor. Er, ek binanın inşaatına başlarken belediyeden Yapı Ruhsatı aldı ancak İskan Ruhsatı yok. Bu oteli ruhsatsız nasıl işletecek, acentelere nasıl oda satacak, merak ediyorum.

AKP Mahmutlar eski Belde Başkanı Muhterem Anılgan, Yeni Alanya'nın dünkü sayısında yer alan "Kiralık sığınak!" başlıklı manşet haberin ardından yaptığı açıklamada "MODER Başkanı Ekrem Er'in, sahibi olduğu Happy Elegant Otel'e yaptığı ek binanın iskan ruhsatı da yok" dedi. Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) Başkanı Ekrem Er'in, mevcut otelinin yanına yaptığı ve iskan ruhsatının olmadığı iddia edilen yeni otelinin projesinde 'Sığınak' olarak gösterdiği bölüm kısa süre önce tuğlalarla örülüydü. Er, tuğlaları yıkarak bu bölümde hummalı bir çalışmaya başladı. Er'in sığınağı dükkana dönüştürüp, kiralamayı planladığı, bu konuda zincir marketlerle görüşme halinde olduğu ileri sürülmüştü. Bu bölümde İmar Kanunu'na aykırı olarak çekme mesafesine uyulmadığı da iddia edilmişti. Tam 28 odası kaçak olan, 2004 yılında Er tarafından verilen 'Yıkacağım' taahhüdüne rağmen halen yıkılmayan, yaptığı yeni binasının İskan Ruhsatı'nın bulunmadığı ve sığınağının dükkana dönüştürüldüğü ileri sürülen otel, Mahmutlar'da "Belediye Başkanı Çelik, bu duruma niçin göz yumuyor?" sorusunu gündeme getirmişti. 'BAŞKAN ÇELİK SES ÇIKARMIYOR' AKP Mahmutlar eski Belde Başkanı Muhterem Anılgan, Yeni Alanya'da yayınlanan haberin ardından şu iddialarda bulundu: "Ekrem Er, sahibi olduğu Happy Elegant Otel'in arkasında bulunan 400 metrekarelik arsaya ek bir otel binası yaptırdı. Bu otelin altında bulunan ve 'Sığınak' olarak gösterilen bölümü ise şu anda dükkana dönüştürüyor. Bu duruma Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ses çıkarmıyor. Er, ek binanın inşaatına başlarken belediyeden Yapı Ruhsatı aldı ve otelini tamamlayarak açtı. Ancak Ekrem Er'in yeni otelinin İskan Ruhsatı yok. Bu oteli İskan Ruhsatı olmadan nasıl işletecek, acentelere nasıl oda satacak, merak ediyorum" dedi. KANUN NE DİYOR? Er hakkındaki "Otelinin altında 'Sığınak' olarak gösterdiği bölümü dükkana dönüştürüyor. Burayı bir zincir markete kiralayacak" şeklindeki iddiaya ilişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun ilgili maddesi şöyle diyor: "Bina ve tesislere gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça yapı izni, sığınak tesis edilmedikçe de kullanma izni verilmez. Oturma ve kullanma izni verilmiş yapıların sığınak olarak ayrılmış bölümlerinde yapı değişikliği yapılmaz."

#

31 Oca 2012 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber