‘Rekabet gücümüz artacak’

CORENDON Havayolları, dünyada ve bölgemizde en yaygın şekilde kullanılan yolcu uçağı olan yeni jenerasyon Boeing 737-800 tipi, 189 yolcu kapasiteli uçağıyla Gazipaşa’ya 4 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da ilk uçuş operasyonunu yapmaya hazırlanıyor.

Alper KUTAY Corendon’un Gazipaşa Havalimanı’na iniş izni alması, bölgedeki turizmcilerin yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu da memnun etti. Yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Sipahioğlu, “Gazipaşa Havalimanı’na inmek isteyen uçak firmaları, bundan böyle teknik koşullarının yer aldığı dosyalarla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) müracaat edecekler. Çünkü Gazipaşa Havalimanı imkanları kısıtlı bir mekana sahip. Buraya özgü bazı koşullar var. Buraya inecek uçakları kullanacak birinci ve ikinci pilotların eğim konusunda eğitim almaları gerekiyor” dedi. ‘YOLCU MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ’ Sipahioğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Havalimanının kapasitesi belli, bu yüzden bundan sonra yapılacak tek şey, yolcu memnuniyeti nasıl arttırılır, bunun çarelerine bakılması gerek. Bir deyim vardır, ‘Olanla ölene çare bulunmaz’ denilir. Buraya da inşallah bir çözüm, bir çare bulunur. Sabrettik, üzüldük, zaman zaman kırıldık ama sonuçta amacımıza ulaştık. Artık Alanya’nın Avrupa’daki satışlarda rekabet gücü artacaktır. Sezon başı ve sezon sonu satışlarda Alanya’nın eli güçlenecektir. Alanya’dan mülk satın alan yabancıların hafta sonu gelip gitmelerinin önü açılmış olacak. İşin teknik boyutu çözüldü, bundan sonra firmaların rekabet gücü ortaya çıkacak. Turizmci kimliğimle şunu söylemek istiyorum. Gazipaşa Havalimanı’nın uçuş kodu olan GZP koduyla satılan biletler Avrupa’da hızlı bir şekilde tükeniyor, hemen satılıyor.”

#

02 Nis 2012 - 00:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber