Ramazan Meydanı'na davet

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya halkını Perşembe günü iskeleye kurulacak Ramazan Meydanı etkinliklerine davet etti

RAMAZAN ayında İskele’ye kurulacak Ramazan Meydanı hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İskele’ye kuracağımız Ramazan Meydanı’nda, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yaşatacağız” diye konuştu. 18 Haziran Perşembe günü Ramazan-ı Şerif-in başlayacağını hatırlatan Başkan Yücel, “Şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan Ayı’nı kutluyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İskele/Rıhtım’a Ramazan Meydanı kuracağız. Burada bir ay boyunca Ramazan Ayı’na özel şenlik düzenleyeceğiz. Kültürümüzü, ortak değerlerimizi ve Ramazan Ayı’nın maneviyatını unutturmamak için geleneksel örf ve adetlerimizi canlandıracağız. Tüm halkımızı Ramazan Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

KANAL A’DAN CANLI YAYINLANACAK

11 Ayın Sultanı Ramazan, Alanya Belediyesi’nin İskele’de kuracağı Ramazan Meydanı’nda bir ay boyunca düzenlenecek kültür ve sanat etkinlikleriyle renklenecek. Ramazan Ayı’nda vatandaşın hoşça vakit geçirmesi için Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü’nün işbirliğinde İskele bölgesinde 'Ramazan Meydanı' kuruluyor. Liman bölgesinde kurulacak Ramazan Meydanı’nda bir ay boyunca Ramazan Ayı kültürünü yaşatacak birçok etkinlik sergilenecek. İftar sonrası 21.15’te başlayacak etkinlikler arasında sohbet, Kuranı Kerim ve ilahi dinletileri, geleneksel el sanatları köşesi, Mehter Takımı konseri, fasıl dinletisi, Karagöz&Meddah, Paytak Şov ve Sokak Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Orta Oyunu yer alıyor. Etkinlikleri izlemeye gelen vatandaşlar ve çocuklar, meydanda kurulacak Ramazan ayı lezzetleri stantlarından çay, kahve, şerbet, fıstıklı Alanya limonatası, dondurma, Osmanlı macunu ve tatlı çeşitlerini uygun fiyatlarla satın alabilecek. Ramazan Meydanı’nda düzenlenecek iftar öncesi sohbet, Kuran-ı Kerim ve ilahi dinletileri Ramazan ayı boyunca yerel televizyon Kanal A’dan canlı yayınlanacak.

16 Haz 2015 - 17:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber